Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Eenvoudig DALI stekerbaar installeren met Adels

Unknown

27 september 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Snel en flexibel een DALI verlichtingsinstallatie installeren? Dat is mogelijk met de nieuwe 2-polige Adels pastelblauw serie.

Een DALI verlichtingsinstallatie aanleggen met stekerbaar installeren

Met stekerbaar installeren hoef je als installateur op locatie geen producten in elkaar te zetten, maar kan er direct worden geïnstalleerd. Het stekerbaar installeren van een 2-polig DALI-systeem met aparte voeding (3-polig) wordt nu nog makkelijker dankzij de nieuwe productlijn van Adels.

DALI-systemen snel en foutloos installeren

Om DALI-systemen snel en foutloos te installeren, introduceren we de 2-polige Adels AC164 serie. Voor voeding van de armaturen kan gebruik worden gemaakt van het gangbare Adels AC166 3-polig systeem. Deze krachtige combinatie maakt het mogelijk om een flexibel en compleet DALI-verlichtingssysteem aan te leggen. Je kunt hierbij denken aan een installatie met bijvoorbeeld daglichtregeling, aanwezigheidssensoren en bedieningscomponenten. Wil je installeren met maar één kabel? Kies dan de 5-polige AC166 pastelblauw bekabeling, waarin voeding en de DALI aansturing gecombineerd worden in één kabel.

Het systeem is op zo’n manier ontworpen dat iedere verbinding automatisch wordt vergrendeld. Daarnaast zijn met dit systeem foutieve verbindingen verleden tijd. Ook aan de stabiliteit van de DALI-installatie is gedacht: dit garandeer je met bekabeling met een kerndoorsnede van 1.5mm.

Alles voor een flexibele DALI installatie 

De nieuwe productlijn bevat alles wat je nodig hebt om een 2-polig DALI-systeem met aparte 3-polige voeding te installeren: van aansluitsnoeren en koppelsnoeren tot accessoires zoals stekers, t-splitters en chassisdelen. Natuurlijk is er ook gedacht aan de regelgeving rondom brandveiligheid: de producten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes (50 tot 500 cm en 100 tot 1000 cm) en brandklassen (Eca, Dca en B2ca). Daarnaast zijn de snoeren standaard uitgevoerd in 1,5mm2, wat zorgt voor een betrouwbare verbinding. 

Hemmink & Adels: de voordelen op een rij

Kies je voor Adels, dan kun je gebruikmaken van de kennis van Hemmink:

  • Advies – Maak gebruik van onze kennis om de meest efficiënte installatie te realiseren
  • Benodigdheden – Ontvang een complete lijst met benodigde onderdelen én een legplan voor uitvoering
  • Afstemming – Wij helpen bij eventuele afstemming met betrokken partners (assemblage, groothandel en leverancier van verlichting)

Enthousiast? Ervaar de producten zelf met onze demobox.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht