Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eenvoudig brandwerend installeren in het Steigenberger Intercity Hotel
Met de bouw van het Steigenberger Intercity Hotel krijgt het centrum van Hoofddorp een nieuwe skyline.

Eenvoudig brandwerend installeren in het Steigenberger Intercity Hotel

Het acht verdiepingen hoge gebouw bevat 280 hotelkamers, meerdere conferentieruimtes, een restaurant en diverse fitness- en wellnessfaciliteiten en maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling Ellipse Park. In opdracht van aannemer Ten Brinke Oost realiseert Kroep Techniek de elektrotechnische installaties, data-installaties, brandmeld- en ontruimingsinstallatie en verlichting, inclusief bijbehorende verlichtingssturingen. Omdat veel kabels en leidingen door brandscheidingen gaan, maakt de Enschedese installateur hierbij gebruik van LS90, RS90 en DS90 brandwerende kabel- en buisdoorvoeren van Attema. Ook is gekozen voor Attema UHW50-BW brandwerende hollewand inbouwdozen.

Elke hotelkamer heeft zijn eigen brandscheiding, waardoor bijvoorbeeld voedingskabels, datakabels, ontruimingsbekabelingen en dergelijke gevoerd moeten worden.

“Als organisatie werken we al vele jaren met de lasdozen, inbouwdozen én stekerbare producten van Attema”, vertelt Rob van der Molen, Technisch Directeur van Kroep Techniek. “Uniek aan dit project is echter dat grote aantallen brandwerende componenten nodig zijn. Elke hotelkamer heeft zijn eigen brandscheiding, waardoor bijvoorbeeld voedingskabels, datakabels, ontruimingsbekabelingen en dergelijke gevoerd moeten worden. En ook in de conferentieruimtes en het restaurant hebben we te maken met brandscheidingen. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben we – via groothandel Technische Unie – het contact met Attema geïntensiveerd.”

Droog, schoon en efficiënt

In oktober 2020 heeft Jan Tabak, Accountmanager Installatie & Bouw regio Noord-Oost bij Attema, de nieuwbouw in Hoofddorp bezocht. Hij heeft onder andere advies gegeven over de beste passende brandwerende producten voor iedere plek in het gebouw. “Ook heb ik informatie gedeeld over bijbehorende productcertificaten én over onze nieuwste producten”, vertelt hij. “Naast de brandwerende kabel- en buisdoorvoeren type LS90 en RS90, met een classificatie EI90/EW90, wordt in dit project gebruik gemaakt van de DS90; een wat grotere variant van de LS en RS die vorig jaar aan ons assortiment is toegevoegd. Met onze brandwerende kabel- en buisdoorvoeren kan droog, schoon én efficiënt gewerkt worden. Uniek is bovendien dat de installateur dankzij de brandwerende producten van Attema veel werkzaamheden van de applicateur kan overnemen en in eigen beheer kan uitvoeren.”

Alle LS90, RS90 en DS90 brandwerende kabel- en buisdoorvoeren en UHW50-BW brandwerende hollewand inbouwdozen in dit project worden geleverd via groothandel Technische Unie. Begin augustus moet de nieuwbouw bouwkundig worden opgeleverd. Daarna verzorgt Kroep Techniek nog de afmontage van alle elektra in de meubelstukken, in opdracht van de eindgebruiker. 


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.