Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een tijdelijke oplossing, met de kwaliteit, inzet en service van een vaste installatie

Een tijdelijke oplossing, met de kwaliteit, inzet en service van een vaste installatie

‘Wij verhuren niet alleen ketels, maar totaaloplossingen’

Hebt u een tijdelijke voorziening voor heet of warm water nodig om een reparatiestop, onderhoudsstop of turn around te overbruggen? Of is uw huidige heet- of warmwaterinstallatie aan vernieuwing toe, maar wilt u vanwege alle onzekerheden rondom de energietransitie de vervanging nog even uitstellen? Eco Steam and Heating Solutions kan u in alle gevallen van dienst zijn.

Eco Steam and Heating Solutions verhuurt en verkoopt een compleet assortiment stoom-, heet- en warmwaterinstallaties inclusief toebehoren zoals pomp- en expansiecontainers, warmtewisselaars en waterbehandelingsunits, waarmee voor iedere klant en iedere situatie een passende oplossing kan worden geboden. “De installaties kenmerken zich door een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid”, vertelt Technisch Commercieel Manager Jan Bron. “Onder andere dankzij het gebruik van klasse A componenten, zoals Bosch verwarmings- en heetwaterketels. Onze producten en componenten zijn gestandaardiseerd, waardoor we over maximale productkennis beschikken én indien nodig altijd de juiste reserveonderdelen op voorraad hebben.”

Eco Steam en Heating

Eco Steam and Heating Solutions verhuurt en verkoopt een compleet assortiment stoom-, heet- en warmwaterinstallaties inclusief toebehoren, waarmee voor iedere klant en iedere situatie een passende oplossing kan worden geboden.

 

Stil en flexibel

De heet- of warmwater verhuurunits van Eco Steam and Heating Solutions hebben een vermogen van 250 kW tot en met 10,5 MW en kunnen modulair gekoppeld worden. De units worden in een (zee)container of – met een speciale behuizing – op een frame geleverd zodat ze eenvoudig in de buitenlucht kunnen worden opgesteld en aangesloten, aldus Bron. “Alle verhuurunits kunnen zowel op olie als op gas worden gestookt en voldoen aan de strengste emissie-eisen voor NOx en geluid, waardoor ze ook uitstekend ingezet kunnen worden in woonomgevingen. Andere toepassingen van onze installaties zijn bijvoorbeeld waterzuiveringsinstallaties, waarbij de warmwaterinstallaties het proces verwarmen tussen de 30 tot 38°C en daardoor de ammoniumafbraak op peil houden. Monitoring op afstand borgt een optimaal beheer en service.”

Snelle, adequate dienstverlening

“Als organisatie verhuren wij niet alleen ketels, maar totaaloplossingen”, benadrukt Bron. “Wanneer een bestaand ketelhuis wordt vernieuwd, is er vaak behoefte aan een overbruggingsoplossing zodat productie en processen ongehinderd doorgang kunnen vinden. Maar ook bij plotselinge uitval zijn wij bedrijven snel en adequaat van dienst. Eco Steam and Heating Solutions heeft een verhuurvloot van ruim 400 units die zowel voor de korte als lange termijn verhuurd kunnen worden, zodat klanten geen overhaaste vervangingsbeslissingen hoeven te nemen.”

Alvorens de ketels worden geplaatst, wordt de klantbehoefte nauwkeurig geïnventariseerd, vertelt Bron. “In overleg met de klant zoeken we naar een passende vervangingsoplossing. Daarin gaan we heel ver. Wij ontzorgen de klant van A tot en met Z en nemen graag de gehele projectcoördinatie
op ons. Inclusief het transport, zodat klanten zich volledig op hun kerntaken kunnen focussen. Onze installaties staan in binnen- en buitenland en worden ingezet op diverse projecten. Zo staan enkele van onze verhuurinstallaties in Finland, voor het de-frosten van leidingen aan de Nord Stream 2 vanuit Rusland.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.