Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Één systeem voor alle verwarmingssystemen

Één systeem voor alle verwarmingssystemen

Zou het niet mooi zijn om alle verwarmingssystemen vanuit één punt te kunnen bedienen? tado° bewijst ons op de ISH hoe makkelijk dat gaat. En niet alleen gemakkelijk, ook nog eens op zijn allermooist. Of we nu spreken over de schitterende en intuïtief bedienbare tado°-app, of de nieuwe Smart Thermostat, tado° snapt goed waar de hedendaagse consument warm voor loopt.

We spreken op de stand met Christian Deilmann, Founder & CPO van tado° uit München. “Onze firma bestaat sinds 2011 en onze producten zijn er sinds 2012. Met een achtergrond in de machinebouw en een aantal energieprojecten op naam, merkte ik dat het grootste deel van het energieverbruik op deze wereld in verwarming gaat zitten. Over het geheel bezien wel 30%”, opent Deilmann het gesprek.

tado-smart-radiator-thermostat-and-app-kopieren

Simpelweg de bestaande thermostaatknop op de radiator vervangen, is voldoende om ‘Smart’ te worden.

 

Professionals kunnen vakpartner worden

“De rol van klimatisering wordt onderschat, men is zich er nog niet geheel van bewust. Onze oplossing bestaat uit het verbinden van de regeling van de ketel met internet, om de efficiëntie te verhogen. Daarom maken wij ‘connected’ materiaal”, vervolgt Deilmann. “We bedienen vier markten. De particuliere markt, de energiebedrijven, projectontwikkelaars en woningbouwverenigingen – denk aan nieuwbouw en renovatie – en de installatiebedrijven.” Deze laatste groep kan officieel vakpartner worden van tado°. Na aanmelding wordt het bedrijf geschoold en is de expertise op het gewenste niveau, dan wordt het bedrijf toegevoegd aan de lijst met tado° professionals die via de app op te vragen is.

tado-boiler-repair-services-and-app-kopieren

Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Via de app kan er direct contact gelegd worden met de dichtstbijzijnde tado° vakpartner, indien er problemen zijn met de verwarmingsinstallatie.

 

Verbonden devices maken samen het systeem

De prachtig vormgegeven producten van tado° kunnen naar wens gecombineerd worden tot een verbonden systeem. De Smart Thermostat is draadloos en vervangt de oude, bedrade huiskamerthermostaat. Tevens kan deze dienen als temperatuursensor voor de boiler. In plaats van een altijd aanwezige display beschikt deze thermostaat over een ambiente weergave van data. Wanneer de thermostaat niet bediend wordt, zie je het display ook niet. De Smart Radiator Thermostat is een radiatorknop die de temperatuur in individuele ruimtes kan aansturen. Deze radiatorknop vervangt de ouderwetse draaiknop, is voorzien van een motor voor het open- of dichtdraaien van de thermostaat en staat draadloos in verbinding met de Internet Bridge. Ook vloerverwarming kan opgenomen worden in het automatiseringsplan. Bij de boiler wordt de Extension Kit geplaatst, zodat de draadloze thermostaten en de Internet Bridge kunnen communiceren met de ketel. Deilmann: “Mensen zijn klaar voor smart en connected oplossingen. Gebruik de Internet Bridge samen met onze app en je hebt overal ter wereld inzicht en controle over de warmteregeling. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om met één druk op de knop de dichtstbijzijnde tado° specialist te benaderen. Uiteraard kan de gebruiker ons systeem ook benaderen via Google Home, Amazon Alexa, Apple Homekit of eNet Smart Home.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.