Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Één systeem voor alle besturingen
Winclove Probiotics krijgt een slim gebouw met kantoren, laboratoria en een productieruimte.

Één systeem voor alle besturingen

Winclove Probiotics krijgt Smart Building

In de nieuwbouw van het Amsterdamse familiebedrijf Winclove Probiotics komen kantoren, laboratoria en een productieruimte, waar gewerkt wordt aan probiotische voedingssupplementen. In het gebouw zal gebruik worden gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen van Webeasy: het ruimtebediendisplay met geïntegreerde sensoren en besturingssysteemsoftware Webeasy 3. Alles wordt geïntegreerd op het Niagara Framework, het Internet of Things platform van Tridium.

Webeasy zorgt voor een alles-in-één oplossing waarmee het gebouw eenvoudig te beheren is.

Het nieuwe gebouw moet een duurzame, gezonde en inspirerende werkomgeving worden met de BENG-criteria als uitgangspunt. In het flexibele gebouw worden zoveel mogelijk circulaire materialen toegepast. De groene buitengevel wordt voorzien van een beregenings- en verlichtingsinstallatie. Voor de complete verlichting wordt gebruik gemaakt van armaturen met hoog rendement LED-lichtbronnen. Voor de opwekking van warmte en koude wordt gebruik gemaakt van hoogrendement lucht/water-warmtepompen. Het binnenklimaat en de verlichting worden geregeld via het Smart Buildings principe, waarbij intelligente sensoren de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, aanwezigheid en lichtintensiteit meten. De PV-panelen op het dak worden onder meer ingezet voor de oplaadvoorziening van elektrische voertuigen.

Flexibele oplossingen

Voor alle installatietechnieken is gekozen voor flexibele oplossingen. Mocht het pand in de toekomst anders ingedeeld moeten worden of een andere bezetting krijgen, dan hoeven alleen softwarematige instellingen aangepast te worden in het Webeasy gebouwbeheersysteem. De hoofdinfrastructuur van de installaties hoeft dan niet veranderd te worden. Voor de klimatisering van de kantoren wordt gebruik gemaakt van een losneembaar klimaatplafond in een gestandaardiseerde maatvoering. In de toekomst kunnen ze gemakkelijk hergebruikt worden. Om dezelfde reden is in de laboratoria gekozen voor standaard ventilatorconvectoren. 

Nieuwste producten

Voor de besturing en het dagelijkse gebruik van het gebouw levert Webeasy het nieuwste gebouwbeheersysteem (GBS) met een Scadafunctie, waarbij met één systeem alle aangesloten systeembesturingen te overzien en bij te stellen zijn. Een energieoverzicht van alle aangesloten verbruikers geeft het management inzicht in de energieambities. Alles-in-één.

Webeasy voert de werkzaamheden uit in opdracht van Schermer Installatietechniek BV, naar een advies van Galjema BV Technisch Adviesbureau. Harry Taskin, senior accountmanager bij Webeasy: “De geïntegreerde ruimtecontrollers, de nieuwste display, de sensoren en Webeasy software 3 zijn de nieuwste producten van Webeasy. Alle geautomatiseerde systemen binnen het gebouw worden met elkaar verbonden met het Niagara Framework. Momenteel zijn we druk bezig met de engineering, zodat we dit slimme gebouw in 2023 kunnen opleveren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.