Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Een slimme, stekerbare installatie voor iedere woning

Woningbouwfoto-artikel-installatie-&-bouw
De stekerbare installaties van Isolectra en Wieland bieden uitkomst in ieder woningbouwproject.

Tekst | Isolectra

Beeld | Isolectra

22 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Om de juiste installaties voor elk project te selecteren, moet tijdens de voorbereiding wel een aantal factoren inzichtelijk worden gemaakt.

Wanneer stekerbare bouwdelen onder zeer natte omstandigheden worden samengebouwd, biedt de RST20® uitkomst.

Droge of natte afbouw?

De woningbouw kent zowel een droge als natte afbouwmethode, weet Casper Bontenbal, Marketing Manager van Isolectra. “Vanzelfsprekend moet de keuze van de stekerbare installatiematerialen hierop worden afgestemd. Voor droge afbouw is het bekende IP40 Wieland GST18® systeem de beste oplossing. Dit systeem is namelijk flexibel, goed verkrijgbaar, snel én efficiënt. Wanneer stekerbare bouwdelen onder zeer natte omstandigheden worden samengebouwd, is een IP40 installatiesysteem echter niet geschikt. Speciaal voor deze situaties levert Isolectra het IP66/68/69k RST20® systeem, dat een optimale waterdichting en kwalitatief hoogwaardige installatie in álle bouwomstandigheden garandeert. Hierdoor kunnen installateurs de voordelen van stekerbaar installeren ook in de natte afbouw ervaren.”

Voor stekerbare installatieverbindingen op niet-toegankelijke locaties is het vooral belangrijk dat de verbinding onderhoudsvrij is. Onder andere de GST18® sluit hier optimaal op aan.

Ook voor prefab betonbouw

Ook stekerbaar installeren in de prefab betonbouw is mogelijk met Wieland RST20®, benadrukt Bontenbal. “Dit systeem is zo robuust en betrouwbaar, dat het zelfs gecertificeerd is om direct, zonder buizen, ingegoten te worden in prefab betonwanden en -vloeren. Om de installatie naar het allerhoogste niveau te tillen, bieden onze consultants en accountmanagers bovendien maximale ondersteuning. Installateurs kunnen vertrouwen op onze uitgebreide elektrotechnische kennis én een uitgebreid gamma bouwkundige oplossingen om installaties in wanden en vloeren slim en efficiënt te koppelen.”

Onderhoudsvrij by design

Voor stekerbare installatieverbindingen op niet-toegankelijke locaties is het vooral belangrijk dat de verbinding onderhoudsvrij is. Ook hier sluiten de stekerbare installatiesystemen van Isolectra en Wieland uitstekend op aan. Onder andere de GST18®, GST15®, RST16® en RST20® zijn volledig onderhoudsvrij ontworpen én gecertificeerd.

CPR en Bouwbesluit

Sinds vorig jaar zijn er nieuwe regels voor kabels opgenomen in het Bouwbesluit. “Installateurs doen er verstandig aan om altijd te controleren aan welke brand- en rookklasse hun kabels moeten voldoen”, adviseert Bontenbal. “In de meeste gevallen geldt voor gebruiksruimtes een Dca s2 classificatie, voor beschermde vluchtwegen Dca s2 of B2ca s2 en voor extra beschermde vluchtwegen B2ca s1. De Wieland GST18® kabels zijn verkrijgbaar in Dca s1,d2,a1 en B2ca s1,d1,a1, maar ook in Cca s1,d1,a1 en Eca. Al onze kabels voldoen dus volledig aan de nieuwe eisen. Daarmee bieden wij voor elke stekerbare vraag een passende oplossing.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%