Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een optimale binnenluchtkwaliteit in elke ruimte

Een optimale binnenluchtkwaliteit in elke ruimte

Met bijna 100 jaar ervaring in airconditioning en klimaatregeling weet Daikin dat er méér nodig is voor een perfect binnenklimaat dan alleen verwarming en koeling. “Om ons comfort én onze gezondheid naar het hoogste niveau te tillen, moet ook aandacht worden besteed aan binnenluchtkwaliteit, luchtvochtigheid en geluid”, vertelt Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland. “Bovendien moeten gebouw én installaties exact worden afgestemd. Alleen zo kunnen we gezonde gebouwen creëren, waarin iedereen zich fijn voelt, productiever is en minder vaak ziek is. Maar ook gebouwen waarin energievernietiging en (te) hoge energielasten niet meer aan de orde zijn.”

Of het nu gaat om koelen, verwarmen, luchtbehandeling, airconditioning, koel-/vriessystemen of intelligente besturingssystemen: Daikin beschikt over de ervaring én het grootste assortiment klimaatoplossingen om voor elke omgeving en elke behoefte een passende, comfortabele en duurzame binnenklimaatoplossing te realiseren. Van woningen tot en met kantoren, winkels, hotels, restaurants, scholen en talloze andere gebouwen, aldus Hoogerwerf. “Samen met de installateur en eindklant brengen wij graag de behoeften voor ieder project in kaart.”

De Daikin Altherma 3 H MT/HT-serie kan met drie verschillende binnendelen gecombineerd worden, met specifieke functies voor verwarmen, koelen en warmtapwaterbereiding.

Digitale woonscan

Als gevolg van de energietransitie ziet Daikin een groeiende vraag van bewoners die iets moeten of willen met hun cv-ketel, maar geen idee hebben waar te beginnen. “Bijvoorbeeld via onze digitale woonscan kunnen wij deze bewoners heel goed op weg helpen”, aldus Hoogerwerf. “Op daikin.nl/woonscan kunnen zij heel snel én vrijblijvend ontdekken welke Daikin oplossingen bij hun woonbehoefte passen. Simpelweg door een aantal vragen te beantwoorden, zoals: hoe oud is uw woning? Welke maatregelen voor woningisolatie en/of lage temperatuur verwarming zijn al genomen? En wat is de energieambitie: minder gas verbruiken of volledig van het gas af? Ook zijn bewoners en installateurs welkom in ons Daikin Experience Center in Breukelen (daikin.nl/experience), waar zij tal van binnenklimaatoplossingen kunnen zien, voelen én horen.” Populair in dit kader zijn de hybride en all-electric warmtepompen. “De afgelopen jaren is veel woningeigenaren angst aangejaagd, omdat warmtepompen (te) veel geluidsoverlast zouden veroorzaken. Wij nemen die angst graag weg. Als organisatie maken wij al decennialang airconditioners met buitenunits die fluisterstil functioneren. Onze warmtepompen zijn gebaseerd op ditzelfde principe en zijn zelfs de stilste in de markt. Plaatsing aan of vlakbij de gevel is geen enkel probleem. Dankzij een moderne vormgeving gaat het systeem naadloos op in zijn omgeving, terwijl installateurs profiteren van een groot installatiegemak.”

Koelen én verwarmen met airconditioners

De warmtepompen van Daikin dienen vaak als hoofdverwarming, terwijl de airconditioners voornamelijk worden toegepast op slaapkamers en zolders. Maar ook in thuiskantoren, vertelt Hoogerwerf. “Omdat al onze units kunnen koelen én verwarmen, kunnen zij uitstekend worden gebruikt als vervanger van de cv-verwarming. Hierdoor wordt niet alleen een aangename ruimtetemperatuur behaald, in alle seizoenen, maar ontstaat ook een grotere indelingsvrijheid.”

Inzicht in de luchtkwaliteit

“We kunnen allemaal voelen of het ergens (te) warm of (te) koud is en hierop anticiperen”, benadrukt Hoogerwerf. “De kwaliteit van de lucht echter, is veel abstracter. We merken de gevolgen meestal pas na enkele uren, dagen of zelfs jaren. Tenzij we deze kwaliteit actief meten en inzichtelijk maken. De verplichte CO2-meters in scholen zijn hiervoor een goed initiatief en worden door steeds meer bedrijven opgevolgd, maar aandacht voor luchtkwaliteit in onze woningen blijft helaas nog wat achter. Wij zien daar graag verandering in. Om de binnenluchtkwaliteit ook hier inzichtelijk te maken én te verbeteren, bieden wij een uitgekiende selectie CO2-meters en luchtreinigers. De plug-and-play luchtreinigers filteren zowel fijnstof, pollen, geurtjes als virussen. Een onafhankelijk instituut heeft zelfs aangetoond dat in 2,5 minuut meer dan 99.98% van het coronavirus uit de lucht wordt verwijderd! Daarnaast bieden we verschillende ventilatieoplossingen om de binnenlucht te verversen. Maar ook om de klimaatinstallaties goed (in) te regelen, zodat op elk vlak een optimaal binnenklimaat wordt geborgd.”

In het Daikin Experience Center in Breukelen kunnen bewoners en installateurs tal van binnenklimaatoplossingen zien, voelen én horen.

Nieuwe fabriek en Technology Center

Daikin heeft zijn wortels in Japan, maar inmiddels wordt circa 95% van de Daikin-producten voor de Europese markt in Europa ontworpen en geproduceerd. “Binnenkort start de bouw van een nieuwe fabriek in Polen, waardoor onze productiecapaciteit nog verder wordt verhoogd”, aldus Hoogerwerf. “Bovendien investeren we in een nieuw Technology Center in Gent, waar nog meer gekeken zal worden naar o.a. duurzaamheid, energiezuinigheid en bedieningsgemak. Zo maken we onze producten steeds slimmer, efficiënter en duurzamer en wordt ons comfort naar een nog hoger niveau getild.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.