Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een oplossing voor ieder raam. Veilig ventileren met  degelijke raambedieningen
Teleflex plaatste handbediende sluitingen bij het Koning Willem I College in Den Bosch.

Een oplossing voor ieder raam. Veilig ventileren met degelijke raambedieningen

Het is weer lente en dan zetten we weer vaker de ramen open. Ook door corona is het belangrijker geworden om regelmatig te luchten. Met name op scholen, waar veel leerlingen bij elkaar zitten, is dit van groot belang. De raambedieningen van Teleflex bieden fijne oplossingen, zowel elektrisch als mechanisch.

Boven de ramen was erg weinig ruimte voor de bediening, waardoor er gekozen werd voor een klauwmechanisme.

Een mooi voorbeeld van de handbediende sluitingen die Teleflex levert en monteert, vinden wij bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Het ging hier om getoogde ramen in een kantine, waar maar beperkte ruimte was om de bediening te plaatsen. Daarom werd er gekozen voor een klauwmechanisme. “De ruimte boven de bewegende vleugel van het raam was namelijk maar 20 mm. Het klauwmechanisme hebben we daar toegepast, omdat een standaardoplossing niet mogelijk was”, zegt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. 

Teleflex heeft zowel handmatige als mechanische bedieningen.

Het project werd gedaan in samenwerking met timmerfabriek De Brug. Daarmee werkt het bedrijf vaker samen. Verheem: “Op locatie hebben we de mogelijkheden besproken en daar is uiteindelijk deze oplossing uit gekomen. De ramen zijn nu eenvoudig bedienbaar door een simpele draai te geven aan de hendel. We werken vaak voor scholen door heel Nederland.”

Begeleiding

Wanneer Teleflex de montage uitvoert voor de raambedieningen, dan is de klant meteen voorzien van twee jaar kosteloze service en onderhoud en vijf jaar standaard garantie. Behalve levering en montage begeleidt Teleflex het gehele traject. In het assortiment vind je handmatige en elektrische raambedieningen, waardoor er oplossingen zijn voor iedere situatie. Of een raam nu hoog of laag zit, zwaar of licht is. Een mechanische ofwel handmatige bediening is het meest eenvoudig. Deze oplossingen worden vaak gebruikt op scholen en gymzalen, omdat ze hufterproof zijn. Ze gaan niet zomaar kapot wanneer er bijvoorbeeld een bal tegenaan komt.

Bediening via een app

Kies je voor elektrische bediening, dan zijn er meerdere keuzeopties, zoals een knop aan de wand, afstandsbediening of bediening via een app op de tablet of smartphone. “We leveren dan een afstandsbediening en een applicatie voor de smartphone. Het enige wat de school nog nodig heeft, is een goede wifi-verbinding”, zegt Verheem. Het voordeel van dit nieuwe systeem is dat de ramen ook op afstand bediend kunnen worden. Wil je als docent vanuit huis het raam openzetten, zodat er alvast wat frisse lucht het lokaal binnenkomt, dan is dat geen enkel probleem.

Nieuw in het assortiment en ook bedienbaar via de app is de lineaire elektrische raamopener S80. Deze is geschikt voor zwaardere (dak)ramen die eventueel op grotere hoogte zitten.

Eerst testen

Mocht de school nog niet zeker zijn van de keuze en eerst willen testen, dan behoort dat tot de mogelijkheden. En ook achteraf verleent Teleflex nog service. Verheem: “Mochten zich problemen voordoen, dan kunnen ze bij ons terecht. Wij voeren onderhoud uit door het nalopen van alle ramen en problemen verhelpen we.” Teleflex is onderdeel van de Railtechniek van Herwijnen Groep in Tiel. Naast raambedieningen heeft Teleflex ook hijsmiddelen en transportsystemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.