Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een oplossing voor de klimaatuitdagingen in supermarkten

Een oplossing voor de klimaatuitdagingen in supermarkten

Temperatuurschommelingen, muffe lucht, condensatie en tocht zijn de meest voorkomende klimaatuitdagingen in supermarkten. Vanwege de implicaties die deze kunnen hebben voor de duurzaamheid van de goederen, de binnenluchtkwaliteit en het comfort van werknemers en klanten, is het belangrijk om deze uitdagingen snel en kostenefficiënt op te lossen.

De winstgevendheid van een supermarkt hangt onder meer af van voedselveiligheid en hoe aangenaam de klanten de winkel vinden. Luchtverdeling speelt een belangrijke rol voor beide parameters.

Temperatuurschommelingen kunnen bijvoorbeeld verkleuring van chocoladeproducten veroorzaken. In principe heeft dit geen invloed op de houdbaarheid, maar wel op de perceptie van klanten van het product en de winkel en dus op hun koopgedrag. Het is daarom belangrijk om de temperatuur van de winkel binnen de gegeven parameters te houden zonder warme of koude plekken of gebieden met muffe lucht.

De luchtverdeeltechnologie met stof biedt ongeëvenaard comfort en een gelijkmatige luchtverdeling in de winkel. Het creëren van een tochtvrije winkel- en werkomgeving zorgt voor optimaal comfort voor klanten en personeel en de exacte luchtverdeling creëert ideale omstandigheden voor de goederen in de schappen – zowel de bovenste als de onderste.

De diverse delen van de winkel hebben verschillende eisen betreffende de ventilatieoplossing. Er zijn b.v. grote verschillen tussen de ideale temperatuur op de groente- en fruitafdeling versus de non-foodafdeling. In de versafdelingen hangt de beste ventilatieoplossing onder andere af van het feit of het koelmeubilair open of afsluitbaar is.

De luchtstroom kan worden gebruikt om condensatie op de oppervlakken rond de koelmeubels te voorkomen. Water en vocht van condensatie is een bron van bacteriegroei en kan gevaarlijke situaties veroorzaken als de vloeren nat zijn. Daarom is het belangrijk om de condensatieproblemen aan te pakken.

Conventionele metalen kanalen brengen condensatiekwesties met zich mee, wat hygiënische risico’s met zich meebrengt, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het kanaal, tenzij het goed geïsoleerd is. Daarom kiezen supermarkten er vaak voor om geen luchtverdeeloplossing te hebben, omdat conventionele metalen oplossingen zowel kostbaar zijn om te installeren en veel ruimte in beslag nemen.

In tegenstelling tot metalen kanalen nemen textiele kanalen weinig ruimte in en belasten de plafondstructuur niet. Luchtdoorlatende stoffen voorkomen dat zich condensatie op het oppervlak vormt binnen en op de kanalen, dus stoffen kanalen hebben geen isolatie nodig. De op stof gebaseerde technologie is uiterst flexibel en afgestemd op de individuele behoeften van de winkel zonder een fortuin te kosten.

Onderhoud is eenvoudig. Textiele kanalen kunnen eenvoudig worden verwijderd en in een wasmachine worden geplaatst als reiniging nodig is. Het reinigen van een conventioneel stalen kanaal is wat omslachtiger.

Het FabricAir-luchtverdeelsysteem is ontworpen op basis van de individuele parameters van de winkel, waardoor een optimale luchtverdeling in alle secties wordt gegarandeerd. Lasertechnologie wordt gebruikt om uitblaasmodellen te snijden, van microperforaties tot grotere openingen en het luchtstroompatroon is ontworpen om de ideale luchtstroom te leveren met de juiste luchtsnelheid die nodig is in elk specifiek gedeelte van de winkel.

FabricAir-luchtverdeelsystemen zijn een winstgevende oplossing. In vergelijking met conventionele oplossingen kan de winkel ca. 40% op zijn energieverbruik besparen door over te schakelen op een ventilatiesysteem met textiele luchtkanalen. Comfort is top, dus klanten zijn meer geneigd om langer in de winkel te blijven en dus langer te winkelen en de werknemers zijn blij met hun prettige werkomgeving. De temperatuur is onder controle zodat de goederen maximale houdbaarheid bereiken, wat de winkel helpt om afval en afschrijving te minimaliseren.

De technologie is ideaal voor zowel nieuwbouw als verbouwen en aanpassing van bestaande winkels. De eenvoudige ophangoplossing maakt het gemakkelijk om zelfs tijdens openingstijden te installeren en in combinatie met de unieke eigenschappen van de materiaalkeuze zijn stoffen kanalen de meest geschikte en winstgevende ventilatieoplossing voor supermarkten.

Ga naar http://www.fabricair.com/supermarkets voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.