Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een nieuwe standaard  voor ventilatie met warmte­terugwinning

Een nieuwe standaard voor ventilatie met warmte­terugwinning

Ondanks dat steeds duidelijker wordt dat een goede binnenluchtkwaliteit cruciaal is voor onze gezondheid, blijkt uit onderzoek dat nog teveel woningen onder de maat presteren. Tocht, koudeval, een hoge luchtvochtigheid en te hoge CO₂-concentraties zijn nog aan de orde van de dag. “Eén op de tien woningen heeft last van schimmel en in veel huizen is de fijnstofconcentratie binnen hoger dan buiten”, weet Albert van Lohuizen, Commercieel Manager bij Brink Climate Systems. “Een juiste ventilatie is hier noodzakelijk om de gezondheid én het comfort van de bewoners te borgen. Met onze Flair ventilatietoestellen, die vanaf maart op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn, spelen we hier maximaal op in.”

De Flair 300 en 400 betreffen hoog rendement ventilatietoestellen met een capaciteit van resp. 300 en 400 m³/h. De WTW-units voorzien iedere woonruimte (vraaggestuurd) van verse lucht, aldus Van Lohuizen. “Om een optimale balans tussen thermisch rendement en energieverbruik te borgen, zijn de ventilatietoestellen uitgerust met innovatieve constant flow ventilatoren. Het unieke en compacte ontwerp (65 x 75 x 56 cm) voorziet bovendien in een lage weerstand. De warmtewisselaar is zodanig uitgelegd dat de warmte-uitwisseling maximaal is. In combinatie met de nieuwe systeemmodules voor bevochtigen, reinigen, verwarmen en koelen garanderen de toestellen een optimaal comfort en een gezond binnenklimaat, tegen een minimaal energieverbruik.”

De Flair ventilatietoestellen zijn geoptimaliseerd conform de Nederlandse energieprestatie-eisen en bieden maximaal installatiegemak, een fluisterstille werking én een optimale connectiviteit, vertelt hij. “De Flair 300 en 400 beschikken over alle moderne aansluit- en communicatiemogelijkheden. Op de toestellen is geen display meer aanwezig, maar slechts een kleine knop waarmee eenvoudig een verbinding met de smart device van de installateur of beheerder kan worden gemaakt. Via een handig menu op de smartphone of tablet kan de installatie vervolgens snel en efficiënt worden ingeregeld en kunnen bijbehorende waarden (data) worden opgeslagen. Een groot voordeel in onder meer de seriematige woningbouw.” Bewoners kunnen met behulp van een gratis app eenvoudig hun installatie bedienen en uitlezen. Wanneer het filter van het toestel vervuild is, ontvangen zij hiervan automatisch een melding, aldus Van Lohuizen. “Installateurs en beheerders kunnen bovendien op afstand de toestellen benaderen, monitoren en beheren, waardoor service en onderhoud makkelijker worden en een optimale werking van de toestellen wordt geborgd. Een standaard modbus-aansluiting maakt eenvoudige communicatie met het gebouwbeheersysteem mogelijk.”

De Flair 300 en 400 zijn nu leverbaar met vier aansluitingen aan de bovenzijde. Vanaf komende zomer volgen ook toestellen met twee aansluitingen aan de bovenzijde en twee aansluitingen aan de onderzijde. De toestellen zijn naar wens te koppelen aan de energiezuinige Evap luchtbevochtiger, die op een veilige en energiezuinige manier voor de juiste luchtvochtigheid in de woning zorgt. Daarnaast is ook integratie van de Pure Induct mogelijk, een additionele systeemmodule die verse ventilatielucht vrijmaakt van (fijn)stoffen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.