Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een nieuwe naam en een vertrouwd netwerk in brandveiligheid

Een nieuwe naam en een vertrouwd netwerk in brandveiligheid

Sinds 1 september heet DEF Nederland B.V. voortaan Sonatech B.V. Het betreft een naamswijziging die doorgevoerd wordt om de lading beter te dekken, als we kijken naar de activiteiten van het van origine Frans bedrijf. We spreken met Coen Coppejans, Advisor Fire Protection Systems bij Sonatech.

“DEF Nederland B.V. is een onderdeel van het wereldwijde DEF-netwerk, net zoals Sonatech dat is”, opent Coppejans het gesprek. De reden voor de naamswijziging is dat we onze focus hebben verschoven van brandbeveiligings- en detectiemiddelen naar blusgas- en watermistinstallaties, de core business van Sonatech.”

Wereldwijde expansie

DEF Network werd opgericht in 1958 als internationaal en onafhankelijk netwerk van experts op het gebied van brandveiligheid. Met een constante drang tot innovatie en wereldwijde expansie werd in 2011 DEF Nederland opgericht. Het bedrijf maakte razendsnelle ontwikkelingen door. Nu, 8 jaar later, is er een keuze gemaakt om de focus op blussing te gaan leggen. Coppejans: “Waar DEF een echt detectiemerk is in de markt, daar staat Sonatech voor blussing, in het bijzonder blussing door middel van blusgas en watermist. Wij zien meer kansen op de Nederlandse markt voor blusspecialisme dan voor detectie. Door de naam Sonatech aan te nemen is in een oogopslag duidelijk waar we voor staan.”

Sinds 1 september heet DEF Nederland B.V. voortaan Sonatech B.V.

 

Sonatech is al jaren lid van het DEF-netwerk, met dit specifieke specialisme. “Wie Sonatech zegt, zegt Danfoss pompen uit Denemarken. Beide merken werken in goed partnerschap en mogen gezien worden als een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid”, schetst Coppejans. Is daarmee het leveren van detectiesystemen in Nederland verleden tijd? “Geenszins, die leveren we ook nog steeds, er is immers ook behoefte aan goede detectie en aansturing. Maar zoals gezegd, het is met name onze watermist en blusgas expertise die we willen laten gelden.”

Het verschil tussen watermist en sprinkler

“Een watermistinstallatie sproeit onder hoge druk een waternevel uit de nozzles. Bij een sprinkler spreken we over druppels, bij watermist over een echte nevel. Het voordeel van deze nevel is dat deze als het ware naar de brandhaard wordt toegezogen, waar deze door de hitte bijna meteen verdampt. Dit zorgt voor een groter koeloppervlak dan bij een sprinkler en een verbeterde zuurstofdepletie (zodat het vuur niet meer gevoed wordt). Daar komt bij dat er voor blussen met watermist beduidend minder water nodig is dan bij een sprinklerinstallatie. Dat heeft een positieve werking op het milieu-aspect en gevolgschade door wateroverlast. Minder bluswater betekent minder verontreinigd restwater en minder schade aan constructies die gevoelig zijn voor vocht.”

Watermist spaart het pand.

 

Blusgas en watermist vergeleken

Coppejans legt verder uit: “Het meest gebruikte blusgas is IG55, een mengsel van Argon en Stikstof. Dit blusmiddel is ideaal in bijvoorbeeld datacenters en PLC-schakelruimtes in fabrieken, omdat er geen apparatuur wordt aangetast en de ruimten gasdicht te maken zijn. Het blusmiddel is ‘schoon’ te noemen. Watermist spaart dus het pand, blusgas de apparatuur.”

Betrouwbaarheid op wereldniveau

Het DEF-netwerk staat aan de basis van veel ontwikkelingen die inmiddels hun weg hebben gevonden binnen de wereld van brandveiligheid. “Onze klanten maken direct gebruik van onze gebundelde kracht, met als voordelen dat ze altijd een goed advies ontvangen, de leveringen indien gewenst uit één hand komen en betrouwbaarheid en kwaliteit hand in hand gaan. 70 jaar expertise is onverslaanbaar, we zijn dan ook marktleider in Frankrijk.”

Sonatech gaat graag aan tafel zitten met iedereen die op zoek is naar een probleemloze partner op het gebied van brandveiligheid. “We hebben een lage drempel en komen graag in contact, dus bel of mail gerust”, zegt Coppejans tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.