Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een nieuwe manier van samenwerken versnelt de elektrificatie
Architect De Twee Snoeken, fotograaf Joep Jacobs

Een nieuwe manier van samenwerken versnelt de elektrificatie

Fossiele brandstoffen maken steeds meer plaats voor elektriciteit. De vraag naar elektriciteit wordt groter én complexer. In die ontwikkeling speelt Hager een belangrijke rol. Als versneller van de elektrificatie helpt Hager de branche met duurzame oplossingen. Sinds dit jaar vanuit een nieuw hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch.

“De elektrische wereld van morgen, die zijn wij vandaag al aan het inrichten”, vertelt Rianne van Lieshout, algemeen directeur van Hager Nederland. “De vraag naar elektriciteit gaat de komende decennia explosief stijgen en bovendien groeien elektrische systemen in complexiteit. De snelheid van elektrificatie stelt installateurs, groothandels, bouwbedrijven en adviseurs voor grote uitdagingen. Bij Hager zien wij het als onze roeping om de elektrificatie te versnellen door duurzame en gemakkelijk te installeren oplossingen te ontwikkelen. Zo richten we samen met onze klanten de elektrische wereld van morgen in.”

Architect De Twee Snoeken, fotograaf Joep Jacobs

Een nieuwe manier van samenwerken

Intensief samenwerken met klanten en partners is de manier waarop het nieuwe Hager de toekomst tegemoet treedt. Het nieuwe pand op bedrijventerrein De Brand in ‘s-Hertogenbosch is er volledig op ingericht. “Onze rol is veranderd. Behalve producent zijn we nu ook adviseur. We benaderen elk project afzonderlijk en adviseren klanten proactief over de bredere inrichting van hun elektrische infrastructuur. Ons nieuwe pand heeft alle faciliteiten om met klanten te vergaderen of sparren, kennis te delen en om bijvoorbeeld installateurs te trainen op het gebied van nieuwe technologische innovaties.”

Moderne energievoorziening

Het all-electric pand is onder andere voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en 36 laadstations (EVCS). De zonnepanelen zijn direct gekoppeld aan het energieopslagsysteem en een gedeelte van de laadstations wordt direct aangestuurd vanuit het geïntegreerde energiemanagementsysteem in het energieopslagsysteem. Zo worden pieken in de vraag vanuit de auto-opladers zo veel mogelijk opgevangen door de opgeslagen energie uit het batterijsysteem. Uit ruim 60 energiemeters in het pand wordt data verzameld en inzichtelijk gemaakt in een energiemonitoringsdashboard.

Daarnaast is een KNX-systeem aangelegd waarmee verlichting en zonwering worden aangestuurd op basis van daglichtniveaus en aanwezigheid.

Voor de elektrische infrastructuur is gebruik gemaakt van een railkoker- en vloerinstallatiesysteem.

Het pand wordt in de eerste week van april officieel geopend voor relaties.

Foto’s: architect De Twee Snoeken, fotograaf Joep Jacobs

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.