Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een koel en goed geventileerd schoollokaal dankzij stormvaste screens

Een koel en goed geventileerd schoollokaal dankzij stormvaste screens

Te hoge temperaturen en slechte ventilatie zijn voor veel scholen een probleem. Dit heeft gevolgen voor het comfort van leraren, leerlingen én hun leerprestaties. Nu de gemiddelde temperatuur de laatste jaren steeds verder oploopt, is men naarstig op zoek naar een milieuvriendelijke remedie. Een veelal ondergesneeuwde of zelfs niet geziene optie, kan voor veel scholen de oplossing betekenen.

De meest gekozen aanpak om oplopende temperaturen in lokalen tegen te gaan, is kunstmatig koelen. Professionele zonwering echter kan de opwarming van een ruimte voorkomen. Het resultaat is hetzelfde, alleen zonder de rekening van een energiekostende klimaatinstallatie. AVZ-Group biedt met SolidScreen een zeer effectieve oplossing. In combinatie met het speciaal ontwikkelde Tibelly ecole1% doek wordt naast warmte óók hinderlijk zonlicht geweerd.

avz 1 kopieren

ROC Friese Poort vestiging Drachten: screens in een frisse kleur.

 

Unieke weving

Het ecole1% doek heeft een unieke, dichte weving van sterk gecoate glasvezeldraden. Hierdoor houdt het tot wel 84% van het directe licht tegen. Dit screendoek is speciaal ontwikkeld voor scholen en andere utiliteitsbouw waar veel wordt gewerkt met digiboards en beeldschermen. Sabine Welman, marketingmanager van AVZ-Group: “Tibelly screendoek is wat de zonwering zo bijzonder maakt. Een gesloten screen dekt het volledige glasoppervlak af, weert hinderlijk zonlicht, voorkomt opwarming, behoudt de mogelijkheid tot ventileren én weert zelfs insecten.”

Maatoplossingen

SolidScreen is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Welman: “Onze standaard opties, waaronder de SolidScreen XS met extra compacte kast, de SolidScreen XL, die tot wel 6 meter hoog of breed toepasbaar is én de SolidScreen Niche, die volledig te verwerken is in de gevel, bieden altijd een manier om het in de architectuur te integreren. Wanneer we tijdig worden betrokken bij het ontwerpproces kan onze R&D-afdeling in overleg met de architect of aannemer met op maat gemaakte oplossingen komen. Op tijd nadenken over zonwering loont!”

avz 3 kopieren

ROC Utrecht.

 

Stormvast

Een zeer groot voordeel van SolidScreen is zijn stormvastheid. Waar andere screens door de harde wind kunnen beschadigen of zelfs kapot klapperen, is SolidScreen succesvol getest op windsnelheden tot 145 kilometer per uur. Welman: “De ritsgeleiding zorgt dat het doek over de gehele oppervlakte strak gesloten zit tussen de geleiders. SolidScreen leent zich daardoor ook voor toepassing op grote hoogte.”

AVZ-Group bestaat uit vier verschillende bedrijven: AVZ en SunStock (groothandel), Smits Rolluiken en Zonwering (kant-en-klaar) en Hylas (doekconfectie). De groep is al vele jaren marktleider in Nederland op het gebied van buitenzonwering, horren, terrasoverkappingen en rolluiken. De systemen zijn tot op heden al in meer dan dertig landen succesvol geplaatst, variërend van particuliere woningbouw tot grootschalige projectbouw. Sinds 2019 is AVZ-Group onderdeel van StellaGroup, een toonaangevende speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en hieraan verwante producten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.