Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een hygiënisch verantwoorde luchtverdeeloplossing

Een hygiënisch verantwoorde luchtverdeeloplossing

Dit is het verhaal van hoe de Oostenrijkse zoetwarenproducent, Guschlbauer, zorgde voor een gezonde, hygiënische en prettige werkomgeving toen zij hun productie in St. Willibald, Oostenrijk uitbreidden.

Guschlbauer is een gerenommeerde traditionele zoetwarenproducent en een van de grootste in Oostenrijk. Hun producten worden wereldwijd verkocht en het bedrijf kent indrukwekkende groeicijfers. Vanwege hun succes moesten ze hun productiefaciliteit uitbreiden om het volume te vergroten.

De productie van hoogwaardige zoetwaren, zoals die van Guschlbauer, vereist een hygiënische en brandwerende luchtverdeeloplossing. Condensatie, die vaak wordt waargenomen bij het gebruik van metalen kanalen, zou schadelijk zijn voor de productie en het is van het grootste belang om een constante temperatuur in de werkruimte te houden om de productkwaliteit te waarborgen. Daarom had een condensvrije oplossing met een gelijkmatige luchtverdeling over de ruimte de voorkeur en koos het bedrijf voor een FabricAir-luchtverdeeloplossing.

Adviseur Martin Arnreiter, Managing Director bij TB Arnreiter GMBH Engineering Office voor sanitair, verwarming, klimaat verklaart:

“De klant stond op een constante conditie van de productiehallen van 18 ° C om hun producten in perfecte kwaliteit te kunnen produceren. Dit kon alleen in het strakke tijdsbestek worden gerealiseerd met behulp van textiele kanalen. ”

De oplossing die is ontworpen en geproduceerd voor Guschlbauer was gemaakt van brandwerende materialen. Het stoffen kanaal is gemaakt met behulp van niet-doorlatende FabricAir® Combi 90 met een antimicrobiële coating die het ideaal maakt in productiefaciliteiten met strikte hygiëne-eisen.

Het mooie van een op textiel gebaseerd luchtverdeelsysteem is dat het volledig wasbaar is. De kanalen kunnen eenvoudig van de rails worden geschoven en in een wasmachine worden gewassen – zelfs in een autoclaaf indien nodig – en vervolgens binnen enkele minuten weer worden opgehangen.

Het gebruik van een 360 ° -patroon van micro-perforaties maakt een hoge luchtwisseling bij lage snelheid mogelijk met een ongekende gelijkmatige luchtverdeling over de geconditioneerde ruimte. Dit creëert een ideale werkomgeving zonder tocht en een hygiënische luchtinblaasoplossing die zorgt voor de juiste omstandigheden voor productie van hoge kwaliteit.

Het systeem is nu een paar maanden actief. Michael Auinger, Productie Manager bij Guschlbauer, reflecteert op de resultaten van de nieuwe op stoffen gebaseerde luchtverdeel-oplossing:

“We zijn zeer tevreden over de implementatie van de airconditioningoplossing met behulp van textiele kanalen. In de zomer hebben we een absoluut tochtvrije en gelijkmatige luchtverdeling of koelsysteem nodig om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. De werknemers die vijf dagen in 3-ploegendienst werken, konden zo een optimale werkomgeving bereiken. “

Het systeem werd opgehangen met behulp van een H-rail ophangoplossing in roestvrij staal en geanodiseerd aluminium, Type 8 genoemd. Een voordeel van dit systeem is het gemak van installatie.

De oplossing werd geleverd door FabricAir in samenwerking met M-TEC Kältetechnik GmbH, die het zo gemakkelijk vonden te installeren dat ze aanzienlijke tijdwinst konden realiseren. Het duurde slechts twee weken vanaf dat de order werd vrijgegeven voor productie totdat het op de bouwplaats arriveerde klaar voor installatie.

Adviseur Martin Arnreiter, Managing Director bij TB Arnreiter GMBH Engineering Office voor sanitair, verwarming, klimaat verklaren de voordelen van de gekozen FabricAir-oplossing:

“De oplossing biedt maximaal comfort en garandeert een optimale en onmerkbare koude luchtverdeling in de productiehallen. Ten slotte moet worden opgemerkt dat de koelproductie op een bijzonder economische manier is uitgevoerd met een modulerend cascadesysteem. “

Zo heeft Guschlbauer bereikt wat ze wilden doen op het gebied van de luchtverdeeloplossing – een hygiënisch verantwoorde oplossing die ook een hoog werknemerscomfort biedt zonder tocht en een gezonde constante temperatuur in de hele productieruimte voor optimale productkwaliteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.