Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Jaarboek

Een harmonieus gevelbeeld in antracietgrijs

AC-grijs-3
Wanneer aan de gevel een airco-unit wordt toegevoegd, zijn een donkere omkasting, aircokanalen en hulpstukken gewenst.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Canalit en Klemko Techniek

13 januari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Antracietgrijze aircokanalen en toebehoren zijn vandaag de dag nauwelijks aan te slepen. “Als gevolg van het groeiende aantal thuiswerkers in combinatie met de klimaatverandering, waardoor het aantal zomerse dagen en hittegolven steeds verder zal toenemen, groeit de vraag naar thuisairco’s en andere klimaatsystemen waarmee efficiënt gekoeld kan worden”, merkt Sander Pronk, Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek bij Klemko Techniek. “Synchroon aan deze trend zien we steeds meer woningen met een donkere gevelsteen, evenals antracietkleurige overkappingen, schuttingen, (kunststof) kozijnen en gevelbeplatingen. Wanneer aan de gevel een airco-unit wordt toegevoegd, zijn een donkere omkasting, aircokanalen en hulpstukken dan ook gewenst.”

Klemko Techniek speelt hierop in met een uitgebreid assortiment Canalit aircokanalen én hulpstukken in RAL 7016, waarmee een harmonieus gevelbeeld wordt geborgd. “Vanwege de grote belangstelling van installateurs en groothandels voor deze nieuwe kleur, kunnen we stellen dat we een schot in de roos in huis hebben.”

Esthetische meerwaarde

Het uitgebalanceerde aircoprogramma van Klemko Techniek is ontwikkeld in nauwe samenwerking met diverse koeltechniekinstallateurs en producenten van klimaatsystemen, benadrukt Pronk. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld zwarte aircokanalen zijn de antracietgrijze Canalit-kanalen aanzienlijk minder gevoelig voor UV-verkleuringen of grauwe aanslag. Hierdoor behouden ze ook na verloop van tijd hun esthetische meerwaarde. Onze aircokanalen beschikken bovendien over een grotere wanddikte en een zeer sterke dekselaansluiting, waardoor de koelleidingen, condenswaterafvoer en voedingskabel snel, netjes en onder een lichte montagespanning in het leidingkanaal weggewerkt kunnen worden. De deksels van de aircokanalen worden sinds kort geleverd inclusief hoogwaardige beschermfolie, waardoor installateurs direct een schone en onbeschadigde installatie kunnen opleveren en waarmee onnodige faalkosten worden voorkomen.”

Uitgebreid assortiment

De nieuwe aircokanalen zijn zodanig vervaardigd, dat zij zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden. Ook dit zorgt voor gemak én flinke tijdwinst op de montagelocatie, benadrukt Pronk. “Naast kunststof aircokanalen in verschillende maten leveren wij een uitgebreid assortiment hulpstukken in antracietgrijs. Van koppelstukken en plafond-/wandstukken tot en met binnenbochten, platte bochten, muurafdekkappen, T-stukken, flexibele leidingstukken, verloopstukken en eindkappen. De leidingkanalen en hulpstukken zijn tevens voorzien van een stevige Canalit verpakkingsfolie, waardoor alle Canalit-producten tijdens het totale logistieke proces worden beschermd én gegarandeerd schoon blijven. Uitval door beschadigde kanalen behoren tot het verleden, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan het reduceren van de afvalberg. Belangrijk is dit kader is bovendien dat een groot deel van de buisfolies uit gerecyclede materialen bestaat.” Op de vernieuwde website van Canalit (www.canalit.nl) kunnen geïnteresseerden het complete productgamma bekijken.

De antracietgrijze aircokanalen en hulpstukken van Canalit maken net als de bevestigingsmaterialen van Mepac en slangen van Panflex deel uit van het assortiment installatiematerialen van Klemko Techniek. “De afgelopen maanden hebben we actief gekeken naar hoe deze bedrijven elkaar kunnen ondersteunen én versterken”, aldus Pronk. “Ook hebben we veelvuldig contact gehad met onze groothandels, om te inventariseren welke aanvulling naast de aircokanalen en hulpstukken gewenst was. Klemko Techniek levert met name kabelschoenen, adereindhulzen en andere aansluittechnieken aan elektrotechnische groothandels. Echter nu E-installateurs zich meer en meer profileren als totaalinstallateur en ook de W-techniek (deels) oppakken, ontstaan interessante nieuwe mogelijkheden. Ons nieuwe aircoprogramma sluit hier perfect op aan. Naast wandsteunen, beugels, opstelbalken en beschermkooien omvat het assortiment ook condensopvangers en trillingsdempers, waarmee we de installateur compleet van dienst kunnen zijn. De grote belangstelling toont aan dat we ook hiermee een goede weg zijn ingeslagen. Ons programma wordt continu doorontwikkeld op basis van wensen uit de markt.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%