Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
ÉÉN groothandel, meerdere specialisaties
Etepro leverde en plaatste de laadpalen en stelde ze vervolgens in bedrijf.

ÉÉN groothandel, meerdere specialisaties

Voor de nieuwbouw van Vos Logistics in Oss werden de kabeldraagsystemen en de laadoplossingen gerealiseerd in samenwerking met Etepro en Trayco. Deze bedrijven zijn al jarenlang een vaste samenwerkingspartner van Brandsen Installatietechniek. 

Technische handelsfirma Etepro hielp de installateur met vraagstukken op het gebied van de laadoplossingen. Zij leverde deze inclusief de Smappee laadpalen en stelde ze vervolgens in bedrijf. Vooraf werd precies gekeken hoeveel auto’s er opgeladen moeten worden, hoeveel vermogen er nodig is en of er een verdeler of aansluiting moest worden aangepast. Etepro is een groothandel, maar helpt installateurs ook met advies, assemblage en montage. “Er waren al voorbereidingen getroffen voor een aantal laadpunten, wat bij nieuwbouw mogelijk is. Er is gekozen voor acht laadpalen waarbij het vermogen op individueel laadpaalniveau aangepast kan worden. Mocht er een laadpaal voor bezoekers geregistreerd worden, dan kan die binnen één of twee uur de volle lading krijgen. Auto’s van werknemers, die toch acht uur aanwezig zijn, kunnen dan binnen die tijd geladen worden. Dat wordt allemaal via software en een app bediend en gemonitord.”

Aan het woord is Ferry van Herwijnen, mede-eigenaar van Etepro en commercieel directeur bij Trayco. Etepro monteerde bij Vos Logistics ook het Trayco kabeldraagsysteem. Van Herwijnen: “Dit systeem biedt een stuk installatie- en montagesnelheid. We kunnen hiermee de verantwoordelijkheid op ons nemen dat er geen stilstand komt en dat het systeem binnen de gestelde tijd wordt opgeleverd.”

Het vermogen van de acht laadpalen kan op individueel niveau aangepast worden.

Extra draagkracht

Een ander voordeel van de Trayco kabeldraagsystemen is dat ze erg sterk zijn dankzij de speciale vorm. Dit zorgt voor een extra draagkracht tot wel 50% in vergelijking met andere merken. “Daardoor kun je de ondersteuning verder uit elkaar plaatsen of je kunt ze belasten met zwaardere kabels. In combinatie met een zeer scherpe prijs, zorgt dit ervoor dat Trayco enorm hard groeit”, aldus Van Herwijnen.

De kabeldraagsystemen zijn inschuifbaar, licht van gewicht en, zoals gezegd, eenvoudig te monteren. Ondanks die snelle montagetijd blijft de korte bouwtijd een uitdaging bij ieder project, gaat Van Herwijnen verder. “Ook bij dit project zag je dat het bouwproces steeds sneller moet. Als onderaannemer moet je mee in de planning om het bij te kunnen houden en de werkzaamheden binnen de gestelde tijd te realiseren. Dit hangt of staat met een goede voorbereiding van zowel ons als onze opdrachtgever. Gelukkig is Brandsen Installatietechniek een bekende partner van ons waarmee we goed kunnen samenwerken. De voorbereidingen waren goed en daardoor hebben we alles binnen de gestelde tijd kunnen realiseren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.