Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Een gezonde studieomgeving dankzij slimme regeltechniek

Een gezonde studieomgeving dankzij slimme regeltechniek

Hiermee worden diverse systemen aangestuurd, zoals de verwarming en ventilatie. Daarnaast leverde Rensen regelaars voor de luchtbehandelingskasten en verzorgde ze 110 naregelingen.

Rensen ontwerpt en bouwt de meest complexe regeltechnische installaties om gebouwen gezond, comfortabel en veilig te maken. Dat doet ze al sinds 1983. Een vaste samenwerkingspartner is Dekker van Geest, die voor The British School aan de Vrouw Avenweg in Den Haag de gehele klimaat- en sanitaire installatie renoveerde in fase 1 en de installatie ontwierp en installeerde in fase 2.

Veel knowhow

“De samenwerking met Dekker van Geest verloopt altijd prima”, vertelt projectmanager Harmen Kousemaker. “Het voordeel van onze samenwerking is dat Dekker van Geest veel knowhow in huis heeft. Alle installateurs weten precies hoe ze het willen hebben. Onze software engineer zit een ochtend met hen samen en bespreekt dan hoe de software opgezet moet worden. Omdat we dezelfde taal spreken, gaat dat heel snel en is het fijn samenwerken.”

Gezonde studieomgeving

Naast het leveren van de regelkasten voorzag Rensen zes luchtbehandelingskasten van regelaars. Ook leverde ze 110 naregelingen. Deze laatste worden in de klaslokalen gehangen en sturen een variabele volumeregelaar aan. Deze regelaar wordt geplaatst in een luchtkanaal en regelt de hoeveelheid lucht in de klas op basis van de gemeten CO2. Meet de CO2-meter een te lage luchtkwaliteit, dan wordt er meer frisse lucht in het lokaal geblazen. Kousemaker: “Dekker van Geest ontwerpt de naregelingen en de installaties, Rensen maakt de regelsoftware. Zo draagt Rensen, samen met Dekker van Geest, bij aan een gezonde studieomgeving.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.