Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Een deurcommunicatiesysteem dat veiligheid én comfort biedt

Beoview7_Lite_S_WiFi_0001
Bewoners zien direct wie er aan de hoofdentree staat.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Vercoma

23 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vercoma biedt innovatieve deurcommunicatie, toegangscontrole en CCTV-oplossingen. Het is een adviserende en begeleidende partner die niet terugdeinst voor grote en complexe projecten. De medewerkers denken mee om tot de best geschikte oplossingen te komen. Ze zijn een gesprekspartner voor onder andere installateurs en architecten. Een mooi project waaraan het bedrijf meewerkte, is Schalkstad in Haarlem.

Op de plaats van het Floriadeplein in Haarlem verschijnen 156 woningen, waarvan 120 huurappartementen en 36 zorgwoningen. De bewoners genieten een goede veiligheid dankzij het deurcommunicatiesysteem dat Vercoma leverde. Dit deed zij in opdracht van Stam Elektrotechniek, die de producten installeerde. Al vanaf de oprichting van Vercoma in 1978 is dit een vaste partner.

Uniek in Nederland

Als deurcommunicatiesysteem werd de serie iPlusBUS van BEOVIEW geleverd. Dit is een Full-IP systeem, maar met een traditionele bus infrastructuur. De bewoners ervaren veiligheid én comfort. Ze zien op het 7” touchscreen wie er bij de hoofdentree staat en kunnen zelf beslissen wie ze wel of niet binnenlaten. Vercoma is de enige leverancier in Nederland die een Full-IP deurcommunicatiesysteem levert met een simpele Cat5E bus-infrastructuur. Arjan Schouten, manager sales & service, legt uit: “Een IP-systeem was voorheen altijd sterbekabeld, wat heel veel invloed heeft op de aanleg. Nu heb je geen extra bekabeling meer nodig en het systeem is bovendien 100% stekerbaar. Het is dus juist enorm snel te installeren. Deze oplossing is uniek in de markt.”

Het Nexa Inox code-scroll camera-spreek-luisterpaneel.

Toekomstproof

Wanneer het systeem uitgebreid of aangepast moet worden, dan is dat geen probleem. Door middel van kosteloze firmware updates is het systeem flexibel aan te passen en dus ook geschikt voor in de toekomst. Bovendien is er een onbeperkt aantal aansluitingen mogelijk met onbeperkte afstanden. Ook het aantal gelijktijdige gesprekskanalen is praktisch onbeperkt. Wanneer daarvoor gekozen wordt, kan het systeem op afstand gemonitord en geüpdatet worden. Een andere optie is de gratis BCall-app, waarmee bewoners overal ter wereld op hun smartphone kunnen zien wie er aan de deur staat, een gesprek kunnen voeren en desgewenst de deur kunnen openen.

Adviseur en samenwerkingspartner

Vercoma leverde het systeem aan Stam, maar is tegelijkertijd een adviseur en samenwerkingspartner, vertelt Schouten. “We begeleiden de installateur bij het project en stellen vooraf installatieschema’s op. We nemen de programmering uit handen en leveren een plug-and-play product aan de installateur. Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Nee is geen antwoord voor ons. Stam en Vercoma kennen elkaar al heel lang en we hebben aan enkele woorden genoeg om er samen een succesvol project van te maken.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%