Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Één adres voor uw complete binnenklimaatpakket
Het AFAS Experience Center in Leusden. (Beeld: AFAS)

Één adres voor uw complete binnenklimaatpakket

Van complete luchtkanalensystemen tot componenten voor airconditioninginstallaties en van flexibele geluiddempers tot brandkleppen, roosters en volumeregelaars: de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen, Schilt Luchttechniek en Schilt Airconditioning nemen installateurs graag het complete binnenklimaatpakket uit handen. 

“Gestart in 1976 als een eenmanszaak, is Schilt uitgegroeid tot een toonaangevende en landelijke bouwteampartner die installateurs van A tot Z ontzorgt”, benadrukt commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “We hebben bijna 45 jaar kennis, kunde en praktijkervaring in huis en bieden voor elke situatie de juiste klimaatoplossing. Zowel op kleine als grote projecten kunnen we professioneel en flexibel opereren, zonder in te boeten aan de kwaliteit die je van een familiebedrijf mag verwachten. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een verregaande certificering en kwaliteitscontrole. Zo zijn we VCA-gecertificeerd, STEK-erkend, PED-gecertificeerd en lid van Luka.” 

De European Medicines Agency in Amsterdam, het AFAS Experience Center in Leusden, het hoofdkantoor van Dow Benelux in Terneuzen en het Europese hoofdkantoor en laboratoriumgebouw van DuPont Industrial Biosciences in Leiden zijn slechts enkele voorbeelden van projecten die de totaaldienstverlening van de Schilt bedrijven illustreren.

Luchtkanalen

Schilt Luchtkanalen voorziet graag in het ontwerp, de levering en de montage van complete luchtkanalensystemen, inclusief bijbehorende componenten van marktleider TROX. Binnen de werkmaatschappij is bovendien een speciale afdeling opgezet voor de ronde luchtkanalen: Schilt Rokan, met een programma ronde spiraalgefelste buizen en hulpstukken in alle soorten en maten. “Indien gewenst leveren wij klanten een totaalpakket, inclusief flexibele slangen, roosters, brandkleppen en montagematerialen”, aldus ’t Jong. “ Ook kunnen wij het inmeten op locatie verzorgen en verwerken we alle gegevens in productie- c.q. montagetekeningen.”

Luchttechniek

Al sinds 1985 en in een voor Nederland uniek voorraadhouderschap levert Schilt TROX-producten uit voorraad. In het 5.000 m² grote magazijn van Schilt Luchttechniek liggen de belangrijkste onderdelen van het TROX-leveringsprogramma standaard op voorraad. Voor 14 uur besteld, betekent altijd: morgen in huis. “Ook zijn wij dealer van o.a. DE WIT ventilatoren en beschikken wij over een eigen Rodaco-lijn flexibele slangen en geluiddempers voor luchtkanalen”, vertelt ’t Jong. “Bijvoorbeeld de ventilatoren onderscheiden zich door een zeer hoge capaciteit en eenvoudige montage. Bovendien zijn ze geluids- en onderhoudsarm.”

Airconditioning

Schilt Airconditioning verzorgt de levering, montage, inbedrijfstelling en het onderhoud van split-airconditioningsystemen en VRF-systemen van verschillende wereldmerken, waaronder Carrier, Toshiba, Panasonic en LG. “Stuk-voor-stuk systemen waarmee gekoeld, verwarmd, ontvochtigd en geventileerd kan worden, tegen een laag energieverbruik en met een zeer hoog rendement”, aldus ’t Jong. “Daarnaast leveren we mobiele airconditioners, allemaal direct uit voorraad. Als onafhankelijke leverancier kunnen we op verzoek ook installaties van andere A-merken leveren en plaatsen, zoals Mitsubishi Electric en Daikin. Zo bieden wij voor iedere ruimte en iedere toepassing een optimale oplossing.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.