Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eaton en Green Motion bundelen krachten om EV-opladers soepel te integreren in gebouwen met energieopslag

Eaton en Green Motion bundelen krachten om EV-opladers soepel te integreren in gebouwen met energieopslag

Powermanagementbedrijf Eaton en Green Motion, al tien jaar toonaangevend op het gebied van oplaadstations voor elektrische voertuigen, hebben hun krachten gebundeld om opladers voor elektrische voertuigen (EV-laders) soepel te integreren in bedrijfsgebouwen, woonhuizen en winkelcentra.

Elektrische voertuigen hebben de toekomst. Bloomberg NEF verwacht dat in 2025 wereldwijd 10 miljoen EV’s zullen zijn verkocht. In Nederland werden in 2019 reeds voor het eerst meer EV’s verkocht dan auto’s met een dieselmotor. Daardoor neemt ook de vraag naar energie aanzienlijk toe, waardoor elektriciteitsnetten onder druk komen te staan. Als het opladen van EV’s niet goed is geregeld, kan een plaatselijke spanningsdip al ontstaan als slechts zes EV’s tegelijkertijd worden opgeladen.

Om het opladen van EV’s ook in de toekomst mogelijk te maken, is dringend behoefte aan een infrastructuur die ervoor zorgt dat EV-gebruikers hun voertuigen betrouwbaar kunnen opladen wanneer dat nodig is, terwijl de lokale netstabiliteit voor het gebouw en de buurt wordt gewaarborgd.

Eaton en Green Motion bieden een gecombineerde intelligente oplossing voor EV-laden en energieopslag, waarmee gebouweigenaren toegang krijgen tot de benodigde stroomcapaciteit om de EV-laadinfrastructuur te installeren die ze willen.

De gecombineerde intelligente oplossing van Eaton en Green Motion voor het opladen van EV’s en de opslag van energie, kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet of op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Het biedt gebouweigenaren alle benodigde capaciteit om het gewenste aantal EV-laders te installeren. EV-laders zijn eenvoudig te integreren, terwijl de stabiliteit van het elektriciteitsnet voor hun gebouwen gegarandeerd blijft. Besparing op energiekosten is mogelijk door op te laden wanneer duurzame energie beschikbaar is, of op tijdstippen waarop de energie goedkoper is en door de opgeslagen energie vrij te geven wanneer de vraag en de kosten op het energienet hoog zijn. Als het gebouw is uitgerust met technologie voor zonne-energie, betekent dit dat EV-gebruikers deze lokaal geproduceerde en opgeslagen schone zonne-energie ook ’s nachts kunnen gebruiken om hun EV’s op te laden.

Het systeem voor de opslag van energie werkt ook uitstekend als noodstroomvoorziening – een geruststellende gedachte nu energienetwerken door hoge belasting onder steeds hogere druk komen te staan. Bovendien kunnen gebouweigenaren extra inkomsten genereren door opgeslagen energie terug te leveren aan het net wanneer de vraag en de kosten hoog zijn.

De samenwerking tussen Eaton en Green Motion:

  • voorziet klanten van een gecombineerde intelligente oplossing voor het opladen van EV’s en de opslag van energie.
  • biedt een schaalbaar en modulair ontwerp dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen in collectieve woonomgevingen, bedrijfspanden, winkelcentra, universiteiten, stadions en luchthavens.
  • maakt intelligent opladen van EV’s en peak shaving mogelijk om perioden met hoge energietarieven te vermijden.
  • maakt optimalisatie van eigen verbruik van zonne-energie mogelijk, om het gebruik van duurzame energie voor het opladen van EV’s te bevorderen.

 

Craig McDonnell, Senior Vice President en General Manager, Power Quality and Electronics en Emerging Markets Division, EMEA bij Eaton: “Bij een groeiend aantal elektrische voertuigen op de weg is het van cruciaal belang dat de juiste infrastructuur en capaciteit voor het opladen van deze EV’s aanwezig zijn. Eaton bestaat al 100 jaar als powermanagementbedrijf, met technologisch leiderschap op het gebied van power quality en elektronica. Met onze bekroonde technologie voor de opslag van energie kunnen wij gebouweigenaren die EV-laders willen installeren, voorzien van complete energieoplossingen. Onze samenwerking met Green Motion biedt ons de mogelijkheid om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten, met een goede geïntegreerde oplossing voor het opladen van EV’s en de opslag van energie.”

Francois Randin, CEO bij Green Motion: “Sinds het allereerste begin, meer dan tien jaar geleden, is Green Motion een ware visionair wat het opladen van elektrische auto’s betreft. Vandaag brengt onze samenwerking met Eaton ons nog een stap verder en kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn door ze de capaciteit te geven die ze nodig hebben om de gewenste infrastructuur voor het opladen van EV’s te installeren. Onze gecombineerde intelligente oplossing voor het opladen van EV’s en de opslag van energie biedt reële voordelen voor de klant en zorgt tegelijkertijd voor slimmer en duurzamer energiebeheer voor het elektriciteitsnet.”

Eaton en Green Motion zijn aanwezig op CES 2020 in Las Vegas (VS) en demonstreren daar hun gecombineerde oplossing op stand 701.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.