Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
E- en W-technieken versmelten op Installatie & Elektro Vakbeurs

E- en W-technieken versmelten op Installatie & Elektro Vakbeurs

De toekomst van de techniek, op één platform verzameld

Met de lancering van ​Installatie & Elektro Vakbeurs in Gorinchem nog vers in het geheugen, kijkt organisator Easyfairs alweer reikhalzend uit naar de editie in Hardenberg, die ook volledig in het teken staan zal van de Installateur van de Toekomst. “De ontwikkelingen in de installatiebranche gaan erg snel en de rol van de installateur is aan het veranderen”, vertelt Marketing Coördinator Eline Kuijsters. “Er is vakkennis en tijd nodig om alle ontwikkelingen bij te houden en deze eigen te maken. Tijdens de Installatie & Elektro Vakbeurzen zetten we hier vol op in, waarbij we focussen op efficiënt werken, duurzaamheid en ​digitalisering.”

Installatie & Elektro Vakbeurs

Ook dit jaar wordt OTIB’s Loopbaancentrum weer gehuisvest op Installatie & Elektro Vakbeurs. (Beeld: GHIS.NL)

 

In mei beleefde de beursvloer in Gorinchem een primeur. Voor het eerst werden – in navolging van Hardenberg in 2018 – ook in het zuidwesten van Nederland de vakbeurzen Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs gebundeld, vertelt Kuijsters. “Een bewuste keuze, omdat in de installatiebranche projecten steeds vaker integraal worden uitgevoerd. W- en E-technieken versmelten, wat kennis van beide branches onontbeerlijk maakt.”

Installatie & Elektro Vakbeurs

Installateurs, projectleiders, technische diensten en monteurs kunnen op Installatie & Elektro Vakbeurs kennismaken met de nieuwste producten en noviteiten.

 

Praktische sessies, gericht op de werkvloer

De beurs in Gorinchem trok ruim 2.000 vakspecialisten. Van installateurs tot projectleiders, technische dienst en monteurs. “Voor hen waren 84 stands ingericht, waar zij konden kennismaken met de nieuwste producten en noviteiten”, vertelt Kuijsters. “In de kennistheaters hebben we de ontwikkelingen in de markt vertaald naar praktische sessies, gericht op de werkvloer: hoe adviseer en installeer je een warmtepomp? En hoe kun je klanten het best informeren over mogelijke subsidies, zoals de SDE+? Daarnaast waren er lezingen over het personeelstekort in de branche en over cybersecurity en BIM. In Hardenberg zullen zulke onderwerpen opnieuw de revue passeren. Naast de vertrouwde standhouders zoals Nathan, Remeha, Alklima en Technische Unie zullen onder andere Daikin, Resideo (Honeywell) en Quinn Radiators hun opwachting maken. Op E-gebied verwelkomen we komende editie gereedschapspartijen zoals Hilti, Wera en De Walt, evenals exposanten gespecialiseerd in o.a. schakelmateriaal, test- en meetapparatuur, duurzame energie en paneelbouw.”

Installatie & Elektro Vakbeurs

In de kennistheaters worden de ontwikkelingen in de markt vertaald naar praktische sessies, gericht op de werkvloer:

 

Ruimte voor talentontwikkeling

Ook dit jaar wordt OTIB’s Loopbaancentrum weer gehuisvest op Installatie & Elektro Vakbeurs, met items zoals het zoeken en vinden van de juiste baan of juiste medewerkers, carrièrekansen en ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. “Op 10, 11 en 12 september wordt vraag en aanbod in de markt op een laagdrempelige manier bij elkaar gebracht”, vertelt Kuijsters. “Daarnaast worden diverse initiatieven ontplooid om meer mensen te interesseren voor een baan de techniek. Uiteraard met als doel om het personeelstekort in de branche op te lossen. Een speciale College Tour laat 3e- en 4e-jaars MBO-studenten niet alleen kennismaken met de nieuwste producten en technieken, maar biedt exposanten ook de kans om hun toekomstige vakcollega’s te ontmoeten.”

Installatie & Elektro Vakbeurs

Rensa organiseert opnieuw het Installatie Café, waar in een gemoedelijke sfeer gesprekken gevoerd kunnen worden over de toekomst van de installatie- en elektrobranche. (Beeld: GHIS.NL)

 

Uitgebreide netwerkmogelijkheden

Naast kennisvergaring wordt in Hardenberg de nadruk gelegd op netwerken. “Immers is Hardenberg altijd een netwerkbeurs geweest, waar beursbezoekers en exposanten nieuwe contacten kunnen opdoen én bestaande relaties de hand kunnen schudden”, aldus Kuijsters. “De beurs wordt weer een all-in beurs, inclusief het gewaardeerde hapje en drankje. Verspreid over de beurs worden verschillende horecapunten ingericht. Daarnaast organiseert Rensa opnieuw het Installatie Café, waar in een gemoedelijke sfeer gesprekken gevoerd kunnen worden over de toekomst van de installatie- en elektrobranche.”

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een stand kunnen zich aanmelden voor één van de twee vakbeurzen via www.installatie-vakbeurs.nl of www.elektrovakbeurs.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.