Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzame techniek voor de beste luchtkwaliteit
Jabrulier engineert de luchtbehandelingskasten en voert ze op maat van de klant uit.

Duurzame techniek voor de beste luchtkwaliteit

Niet in elke situatie past een standaard luchtbehandelingskast. Soms is een maatwerk luchtbehandelingskast even economisch en de beste oplossing. Jabrulier biedt beide oplossingen aan, voor alle klimaatwensen. Zij bedient op deze manier elk segment in de markt.

Sinds 1986 is Jabrulier de exclusieve importeur van het toonaangevende Duitse merk Wolf Geisenfeld, dat al 75 jaar maatwerk oplossingen in klimaattechniek produceert. Door haar brede ervaring in klantspecifieke oplossingen heeft Jabrulier voor zo goed als alle luchtbehandelingsvragen wel een oplossing, licht sales manager Ivo Hovius toe. “We leveren luchtbehandelingskasten in RVS, verzinkt staal en zelfs zeewaterbestendig aluminium. Als een klant zegt hoeveel m3/h lucht hij nodig heeft, dan wordt de gehele installatie daarop geëngineerd. Wij kunnen een deel van die engineering van de installateur overnemen. De installateur bepaalt het koel- en verwarmingsvermogen en bij een custom made aanvraag kijken wij mee of alle berekeningen kloppen. We maken tegenberekeningen wanneer dat gewenst is, zodat we er met zijn allen zeker van zijn dat de capaciteit die gevraagd wordt toereikend is.”

In overleg voert Jabrulier ook het onderhoud uit.

Speciale projecten

Dankzij haar kennis en kunde wordt Jabrulier regelmatig gevraagd voor speciale projecten. Een aantal jaar geleden werd zij bijvoorbeeld gevraagd voor KLM Topside op Schiphol, waar zich kantoren en catering bevinden. Hier kwam een luchtbehandelingskast met een toe- en afvoerdebiet van 34.000 m³/h en hoogrendement warmteterugwinning. De kast van zo’n 8 x 3,5 x 3,5 meter moest in 56 delen via een standaard deur in de technische ruimte op het dak geplaatst worden. Dit moest ’s nachts gebeuren, vlak naast de verkeerstoren.

Op dit moment is Jabrulier bezig met het pinguïnverblijf van een dierentuin. De kast die daar geleverd wordt, is volledig zeewaterbestendig. Hovius: “Alle componenten moeten daarvoor geschikt zijn. Ze zijn allemaal geselecteerd op een lange levensduur en op een minimale kans op uitval.” Natuurlijk is het voor de dieren van groot belang dat hun verblijf niet te warm wordt. Daarom werd samen met een installateur van de dierentuin gekeken naar wat nodig was voor de beste condities. “We plaatsen er een speciale koudebrugvrije luchtbehandelingskast om condensatie te voorkomen”, aldus Hovius. “We gaan altijd op zoek naar de beste oplossing voor de vraag van de klant.”

Flexibele service

Behalve de engineering en samenbouw, neemt Jabrulier desgewenst ook het intern transport voor haar rekening. Ook verleent zij service in de vorm van onderhoud en het vervangen van onderdelen. “In overleg komen we een X-aantal keren per jaar onderhoud uitvoeren en opdrachtgevers kunnen verdere wensen aangeven. Er is tegenwoordig veel personeelstekort, dus ook de installateur kunnen wij op deze manier ondersteunen”, aldus Hovius. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.