Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzame installaties maken appartementen all-electric

Duurzame installaties maken appartementen all-electric

De klimatologische wensen voor de appartementenvilla’s van project Florin zijn duidelijk. Het complex moet worden voorzien van duurzame installaties en de appartementen moeten all-electric worden.

“In een technische omschrijving was beschreven waaraan de installaties moesten voldoen”, vertelt Adriaan van Egteren, projectleider van Installatiebedrijf Dijkstra uit Epe. “In een bouwteam hebben we de omschrijving verder uitgewerkt. We hebben deze uitvoerbaar gemaakt en de juiste materialen en fabrikanten erbij gezocht.” Een belangrijk onderdeel van het installatiewerk bestond uit de lucht/water-warmtepompen van Nefit: vijfentwintig stuks voor de appartementen en één voor de ontmoetingsruimte. “We hadden dit project al in voorbereiding in het najaar van 2017”, vertelt Van Egteren hierover. “De inzet van warmtepompen was toen nog behoorlijk innovatief. Bovendien ging het hier om een groot aantal waterpompen. Dat heeft dit project voor ons best bijzonder gemaakt. Inmiddels zijn warmtepompen al niet meer weg te denken in de installatietechniek.”

M&G Duurzame installaties All Electric

Voor een comfortabele ventilatie legde Installatiebedrijf Dijkstra een mechanisch en CO2-gestuurd ventilatiesysteem aan. “In dit project hebben we gekozen voor Duco in combinatie met Burgerhout Hybalans ventilatiekanalen”, vertelt Van Egteren. “Dit is een revolutionair luchtdistributiesysteem waarmee de totale ventilatie geregeld wordt. Het systeem is eenvoudig te ontwerpen en monteren en biedt een hoog ventilatiecomfort. Het werkt zonder tochtverschijnselen en is uitzonderlijk stil. Bovendien vraagt het opvallend weinig onderhoud. Het ontwerp voorkomt vervuiling en drukverlies.”

Ook legde Dijkstra energiezuinige douchegoot-WTW’s in de badkamers aan en nam zij de totale installaties zoals het domotica-systeem (KNX) van ABB, de waterleidingen en de riolering voor haar rekening. “Het was een mooi en boeiend project. In de uitvoering zijn we er ruim een jaar mee bezig geweest en afgelopen januari hebben het werk opgeleverd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.