Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzame en innovatieve noodverlichting van eigen bodem 
Fons Bisscheroux (links) en Patrick Mestriner (rechts) met de nieuwe SEPTAGEM-U.

Duurzame en innovatieve noodverlichting van eigen bodem 

Bedrijf presenteert twee nieuwe opbouwarmaturen 

Zonder licht geen zicht. Sinds de oprichting in 1978 is dát het credo van HBI Bisscheroux BV, ontwikkelaar en fabrikant van innovatieve, hoogwaardige en slimme noodverlichtingsproducten. Oplossingen die zowel mens als milieu dienen en veiligheid en comfort doordacht combineren met energiebesparing en duurzaamheid. Het zijn kenmerken die het bedrijf onlangs tijdens het FireSafety & Security Event in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch in de volle breedte over de bühne bracht. Onder meer in de vorm van de Serie 770 SEPTAGEM-M en SEPTAGEM-U, de twee hagelnieuwe opbouwarmaturen voor respectievelijk vluchtrouteaanduiding en vluchtrouteverlichting.

Het in Sittard-Geleen gevestigde HBI Bisscheroux is uniek in zijn soort. Het familiebedrijf geldt namelijk als enige overgebleven zelfstandige Nederlandse fabrikant van noodverlichting. Een status die het ook richting de toekomst zal blíjven behouden. Dat benadrukt algemeen directeur Fons Bisscheroux, die de afgelopen decennia het door zijn vader ruim 45 jaar geleden gestarte ondernemersavontuur succesvol wist te vervolgen. “We zijn momenteel bezig met de transitie richting een zogenaamde steward-owned company”, zegt hij. “Daardoor blijven we een onderneming waarbinnen de missie voorrang heeft op het maken van winst. Natuurlijk is centjes verdienen belangrijk, maar we kijken vooral naar waar en hoe we met onze oplossingen in de keten waarde kunnen toevoegen. Een streven dat in de volle breedte linkt aan duurzaamheid en evenwicht. We geloven in duurzaamheid door innovatie en zien het als onze plicht om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van onze wereld. Enerzijds door licht zo energiezuinig, slim en duurzaam te maken, mét behoud van veiligheid en comfort. Tegelijk zetten we bij alles wat we doen in op evenwicht. Tussen lichaam en geest, mens en milieu, geven en nemen, design en functionaliteit. Met dat alles maakt ons circa twintig specialisten tellende team het echte verschil.” 

Productiemedewerkster van HBI Bisscheroux.

Eigen fabricaat

Als antwoord op de marktvraag verruimde HBI Bisscheroux al sinds 2012 de focus richting intelligente verlichtingsoplossingen voor de (gestapelde) woningbouw. Zoals portiek- en galerijarmaturen, voorzien van slimme licht- en bewegingssensoren, en naar wens voorzien van led-noodverlichting. Producten die op basis van de jarenlange expertise compleet in eigen huis volgens een alomvattend ontwerp worden geproduceerd en kant-en-klaar worden geleverd aan een wijdvertakt netwerk van verlichtings- en elektrotechnische groothandels. “We zijn geen handelaar, maar een volwaardige fabrikant die de producten helemaal zelf, van kop tot staart, vervaardigt”, benadrukt Patrick Mestriner, binnen HBI Bisscheroux verantwoordelijk voor sales en marketing. “Daarnaast kunnen al onze verlichtingsoplossingen geheel draadloos en integraal worden beheerd met het veelzijdige beheerplatform Sqippa Online.”

SEPTAGEM-M (opbouw voor vluchtrouteaanduiding).

Nieuwe opbouwarmaturen

De nieuwe Serie 770 SEPTAGEM-M- en -U-armaturen, slim ontwikkeld voor de wereld van morgen, stonden kort geleden tijdens het FireSafety & Security Event volop in de spotlights. Ook deze varianten zijn het resultaat van HBI’s constante drang naar innovatie en een scherp oog voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor de installateur én de gebruiker. Bovendien zijn beide plug & play oplossingen gemakkelijk te installeren en te onderhouden, overal toepasbaar en draadloos te beheren met Sqippa. “De afgelopen 10 jaar lag bij ons de nadruk op slimme verlichtingsoplossingen, inclusief noodverlichting, voor de gestapelde woningbouw”, vervolgt Mestriner. “Daarbij kun je denken aan verlichting voor galerijen, trappenhuizen, kelders en parkeergarages. Met de ontwikkeling van deze twee nieuwe opbouwarmaturen maken we ons productenportfolio compleet. Daarvan stellen we graag iedereen op de hoogte.”    

SEPTAGEM-U (opbouw voor vluchtwegverlichting).

Over Sqippa

De gecertificeerde LoRaWAN noodverlichtingsarmaturen van HBI Bisscheroux kunnen worden beheerd in Sqippa Online. Een omgeving in de cloud waarin beheerders noodverlichting en andere apparaten en sensoren in een gebouw kunnen monitoren en beheren. Het platform maakt gebruik van de wereldwijd open LoRaWAN standaard. Daarmee is Sqippa, een initiatief van diverse samenwerkende fabrikanten, dienstverleners en gebouweigenaren, een betaalbaar en volledig draadloos beheersysteem. Voor elk gebouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.