Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzame en comfortabele W-installaties

Duurzame en comfortabele W-installaties

Geheel conform de certificeringscriteria van BREEAM-NL ‘Outstanding’ leverde vanPanhuis Hoogeveen de werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl te Oosterhout. Een klus die gecompleteerd werd met het finetunen van het installatieontwerp en de engineering en montage van de W-technische componenten.

“Op basis van ons OBO-principe (ontwerpen, bouwen en onderhouden, red.) hebben we de complete W-installatie gerealiseerd”, zegt projectleider Peter Moddejongen namens vanPanhuis Hoogeveen, onderdeel van Top Installatiegroep. “Daartoe behoren de verwarming, koeling, ventilatie en luchtbehandeling, warmtekoudeopslag, waterleidingen, riolering en hemelwaterafvoeren én bijbehorende regeltechniek. Een flinke batterij voorzieningen waarmee het onder meer mogelijk is om de temperatuur in de kantoren individueel te regelen. Daarbij zorgt het uit zes luchtbehandelingsunits bestaande ventilatiesysteem ervoor dat er voldoende frisse lucht van buitenaf wordt aangevoerd en de gebruikte binnenlucht geruisloos wordt afgevoerd.”

Voor een optimale koeling en verwarming wordt gebruik gemaakt van restwarmte en koude uit de koelinstallatie. “Deze worden naar de technische ruimte getransporteerd en vervolgens opgeslagen in grote buffervaten”, aldus Moddejongen. “Wanneer de restwarmte onvoldoende is, springen een warme en een koude bron op het terrein bij.” Als afgiftesysteem koos vanPanhuis Hoogeveen voor vloerverwarming. De lucht- en waterzijdige inregeling en functionele test daarvan werden verzorgd door zusteronderneming TOP Technisch Beheer. Dit bedrijf tekent ook voor de finetuning en het onderhoud van het systeem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.