Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Duurzame en comfortabele W-installaties

foto-vanpanhuis-hoogeveen-kopieren

18 mei 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Geheel conform de certificeringscriteria van BREEAM-NL ‘Outstanding’ leverde vanPanhuis Hoogeveen de werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl te Oosterhout. Een klus die gecompleteerd werd met het finetunen van het installatieontwerp en de engineering en montage van de W-technische componenten.

“Op basis van ons OBO-principe (ontwerpen, bouwen en onderhouden, red.) hebben we de complete W-installatie gerealiseerd”, zegt projectleider Peter Moddejongen namens vanPanhuis Hoogeveen, onderdeel van Top Installatiegroep. “Daartoe behoren de verwarming, koeling, ventilatie en luchtbehandeling, warmtekoudeopslag, waterleidingen, riolering en hemelwaterafvoeren én bijbehorende regeltechniek. Een flinke batterij voorzieningen waarmee het onder meer mogelijk is om de temperatuur in de kantoren individueel te regelen. Daarbij zorgt het uit zes luchtbehandelingsunits bestaande ventilatiesysteem ervoor dat er voldoende frisse lucht van buitenaf wordt aangevoerd en de gebruikte binnenlucht geruisloos wordt afgevoerd.”

Voor een optimale koeling en verwarming wordt gebruik gemaakt van restwarmte en koude uit de koelinstallatie. “Deze worden naar de technische ruimte getransporteerd en vervolgens opgeslagen in grote buffervaten”, aldus Moddejongen. “Wanneer de restwarmte onvoldoende is, springen een warme en een koude bron op het terrein bij.” Als afgiftesysteem koos vanPanhuis Hoogeveen voor vloerverwarming. De lucht- en waterzijdige inregeling en functionele test daarvan werden verzorgd door zusteronderneming TOP Technisch Beheer. Dit bedrijf tekent ook voor de finetuning en het onderhoud van het systeem.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht