Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Duurzaamheid gaat verder dan het  verminderen van onze uitstoot’

‘Duurzaamheid gaat verder dan het verminderen van onze uitstoot’

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen staat bij de Schilt bedrijven hoog in het vaandel. “We beschikken sinds anderhalf jaar over het CO2-Bewust Certificaat niveau 3 en nemen deel aan de CO2-Prestatieladder van SKAO”, vertelt financieel manager Daniëlle Schilt. “Op ons dak liggen bovendien 1.200 zonnepanelen, waarmee we groot gedeelte van ons stroomverbruik zelf opwekken. We breiden ons wagenpark gefaseerd uit met volledig elektrische of hybride auto’s en alle vrachtwagens voldoen aan de nieuwste milieunormen. Verouderd materieel wordt stap voor stap vervangen en inmiddels zijn diverse elektrische heftrucks aangeschaft. Maar duurzaamheid gaat verder en zit ook stevig verankerd in onze productoplossingen.”

Duurzame installaties

Als voorbeeld noemt Schilt de warmtepompinstallaties waarmee duurzaam en energie-efficiënt verwarmd kan worden. Of wat dacht je van de luchtkanalensystemen, die zeer hoog scoren op het vlak van duurzaamheid én energiezuinigheid en die volledig voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C? “Binnen de Schilt bedrijven zijn we constant met duurzaamheid bezig”, erkent ook algemeen directeur Joop Heesen. “Duurzaam ondernemen is zelfs tot de cultuur van onze onderneming en het DNA van onze medewerkers gaan behoren. We kiezen nooit voor snel gewin, maar steken tijd en energie in het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties met opdrachtgevers. Dit leidt niet alleen tot meer efficiëntie in de uitvoering van projecten, maar ook tot een beter (en duurzamer!) eindresultaat. Ook zijn we al jaren trouw aan onze vaste leveranciers. Niet alleen omdat zij ons goede producten leveren, maar vooral omdat we ook hier geloven in de kracht van continuïteit.”

Stabiele en duurzame basis

“Het allerbelangrijkste voorbeeld van duurzaamheid zit hem echter in onze medewerkers”, aldus Heesen. “We vieren regelmatig jubilea, waarbij het niet ongebruikelijk is dat medewerkers al 35 jaar of langer voor ons werken. Iets wat we in de huidige maatschappij niet heel vaak meer zien. Als ik me afvraag hoe dit kan, kom ik ook weer uit bij duurzaamheid.” Schilt: “We geloven in het duurzaam omgaan, stimuleren, ontwikkelen én prikkelen van medewerkers. Maar ook in een bedrijfscultuur waarin medewerkers zichzelf kunnen ontplooien en kansen en verantwoordelijkheden krijgen. Zodat we samen grootste dingen kunnen bereiken.” Heesen: “Onze organisatie is plat en leidinggeven doen we bottom-up. Dat biedt ons een ongelooflijk stabiele en duurzame basis van kennis, initiatief, ontwikkeling en inzet, waarvan ook onze partners de zoete vruchten plukken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.