Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzaam wonen met zicht op zee
Op ventilatievlak is dit een uitdagend project.

Duurzaam wonen met zicht op zee

Op een boogscheut van het centrum van Terneuzen bevindt zich een nieuwe oase van rust. Het nieuwbouwproject Pattistpark combineert een fantastisch uitzicht met sereniteit. De nabijgelegen Schelde zorgt voor een adembenemende omgeving en daar hoort natuurlijk ook een gezond ademende woning bij.

Uitdagend project

Een woontoren van 13 lagen en met niet minder dan 48 appartementen van een hoger segment op nog geen 100 meter van het water. Op ventilatievlak is dit een uitdagend project. Installatiepartij Croonwolter&dros ging de uitdaging aan met WTW-units van het type DucoBox Energy Premium. “Wat dit project uniek maakt, is de locatie aan de Schelde. Zo heb je in je appartement langs vier kanten een zeer mooi uitzicht”, poneert Faki Atmaca, Werkvoorbereider bij Croonwolter&dros. Hij gaat verder: “We waren op zoek naar een systeem dat twee zones vraaggestuurd kon ventileren en kwamen al gauw uit bij DUCO.”

De DucoBox Energy Premium ventilatieboxen in dit project zijn uitgerust met een optionele 2-zoneklep.

Zonaal ventileren voor maximale prestaties

De DucoBox Energy Premium ventilatieboxen in dit project zijn uitgerust met een optionele 2-zoneklep. Hierdoor is het toestel in staat om de appartementen op te delen in een dag- en nachtzone. Op deze manier is er dus sprake van zonale ventilatie. Dit brengt voordelen met zich mee op het vlak van energiebesparing en akoestisch comfort. De ventilator van het toestel moet minder hard draaien om zijn doel te bereiken, waardoor het toestel 40% minder energie verbruikt en tot 30% stiller is. Zo kunnen de bewoners van Pattistpark niet alleen genieten van het uitzicht van deze schitterende omgeving, maar die verse lucht ook binnen ervaren.

Energiebesparing, warmtecomfort én verse binnenlucht

Een D-systeem heeft geen nood aan ventilatieroosters en voert verse lucht mechanisch aan. Zo doen de bewoners ook aan warmteterugwinning, met alle mogelijke positieve gevolgen op het vlak van energiebesparing. Dankzij warmteterugwinning geniet je immers van voorverwarmde lucht die via het ventilatiesysteem binnenkomt. Zo heb je amper warmteverlies en hoef je dus minder te stoken. Dit komt de energiefactuur beslist ten goede. Ook heb je geen last van dat typisch vervelende tochtgevoel in je woning wanneer je ventileert met warmteterugwinning. Warmtecomfort ten top dus.De luchtfilters in de ventilatie-unit zorgen er dan weer voor dat de binnenlucht in de appartementen van uitstekende kwaliteit is. 

Goede samenwerking tussen partijen

Nick de Vries, Rayonmanager bij DYKA Nederland: “De opdracht om DUCO ventilatiesystemen toe te passen kwam van Croonwolter&dros. Wij waren op zoek naar een hoogwaardige WTW-unit die paste in dit project. Zodoende kwamen we bij DUCO terecht. De samenwerking met DUCO verliep heel fijn. Zij staat altijd voor ons klaar en beschikt over een geweldige service. Hebben we vragen, dan volstaat een simpel telefoontje.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.