02:14
20-06-2018

Duurzaam verwarmen anno 2018

Als gevolg van een groeiend milieubewustzijn enerzijds en de wens naar optimale functionaliteit en esthetiek anderzijds, verschuift de manier waarop we onze woningen verwarmen. Waar tot een aantal jaar geleden nog enkel stalen radiatoren werden toegepast, zien we nu steeds meer aluminium en elektrische radiatoren opkomen. Als trendsetter in verwarmings- en ventilatieoplossingen biedt Vasco met de Niva ventilo-convector bovendien een antwoord op de toenemende vraag naar duurzame verwarming en koeling in één systeem. De convector is ontworpen volgens het strakke design van de befaamde Vasco Niva-collectie; een top-design dat in elk interieur perfect tot zijn recht komt.

Een ventilo-convector is een toestel dat aangesloten moet worden op een warmtebron, zoals een ketel of warmtepomp, vertelt Daniëlle Maasdam, Country Manager Nederland bij Vasco. “Indien de warmtepomp ook een koelfunctie heeft, kan deze ook als koelbron (koud water) worden gebruikt. De ventilo-convector kan in alle ruimtes van de woning worden toegepast, maar biedt vooral uitkomst in de slaapkamer, waar snelle reactietijden gewenst zijn. Hier verwarmt of koelt de ventilo-convector de ruimte in korte tijd van 18 naar 22°C of van 28 naar 24°C.”

Fluisterstille Niva ventilo-convector
Nog een onvervalste troef van de Niva ventilo-convector is de fluisterstille werking. Dit heeft alles te maken met de vooruitstrevende modulerende regeling, aldus Maasdam. “Opnieuw een wereld van verschil ten opzichte van andere oplossingen, die meestal werken in de klassieke 3 standen. Echter niet bij Vasco: de ventilator draait automatisch op een lager toerental, in functie van het temperatuurverschil. Is de gevraagde temperatuur bijna bereikt, dan draait de ventilator op een geruisloos geluidsniveau verder. Het voordeel voor de eindgebruiker? Supersnel comfort, met de minste geluidshinder!” 

Alle onderdelen van de Niva ventilo-convector zijn voorgemonteerd, de aansluitingen zijn in een handomdraai gerealiseerd en alle technieken zijn onzichtbaar in het toestel weggewerkt. De temperatuurregeling geschiedt eenvoudig via een intuïtieve bediening op het touch display.

Aluminium designradiatoren
Ook met de aluminium radiatoren van Vasco kiezen klanten voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord. “Enerzijds omwille van het gerecycleerde aluminium, dat de basis vormt voor al onze aluminium radiatoren, en anderzijds vanwege de uitmuntende warmtegeleidende eigenschappen en energiebesparende ingrepen in het ontwerp”, vertelt Maasdam. “Vasco kiest hierbij bewust voor het gerecycleerd aluminium van zusterbedrijf E-MAX, dat eveneens deel uitmaakt van Vaessen Industries. We denken bij het ontwerp van onze radiatoren al na over hun lifecycle en zorgen ervoor dat we onze producten zo goed mogelijk kunnen hergebruiken, helemaal in lijn met de filosofie van de gesloten kringloop. Ons aluminiumgamma werd in België reeds bekroond met een Ecodesign Award Pro van de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). De radiatoren gingen bovendien aan de haal met enkele internationale prijzen zoals DesignPlus, IF en de Good Design Award. Hét bewijs dat Vasco als producent van verwarmingsoplossingen op het vlak van duurzaam ondernemen een internationale voorloper is!”

Elektrische eyecatchers
Conform de EcoDesign 2018-verordening heeft Vasco ook haar elektrische gamma vervolledigd. “Met ingang van dit jaar gelden er verstrengde eisen om het energieverbruik van elektrische toestellen te verlagen. Zo moeten elektrische radiatoren voortaan beschikken over een aantal energiebesparende functies, waarop we onder andere anticipeerden met de Vasco Blower; een nieuwe reeks elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde Blower/verwarmingsventilator die voor extra warmteafgifte zorgt en zich dankzij de ingebouwde aanwezigheidsdetectie automatisch afstemt op het leefpatroon van de gebruiker. Belangrijke troeven van deze zelflerende Blower-unit zijn onder meer een slimme boost-functie die het opwarmen versnelt en versterkt, een indicatie van het energieverbruik en de aanwezigheids- en openraamdetectie.”

Met E-Volve zet Vasco zijn duurzame innovatiereeks nu verder. Deze nieuwe regeling voor elektrische badkamerradiatoren combineert volgens Maasdam een discrete vormgeving met energetische topprestaties. “Het kernidee is simpel: zo energiezuinig mogelijk verwarmen. Zo schakelt de radiator bij een plotse temperatuurdaling automatisch naar een lagere stand om niet onnodig energie te verbruiken.” E-Volve is tevens verkrijgbaar in een RF-kit (radiofrequentie) met draadloze afstandsbediening en een RF-ontvanger, discreet gemonteerd onder de radiator.     


Als trendsetter in verwarmings- en ventilatieoplossingen biedt Vasco met de Niva ventilo-convector een antwoord op de toenemende vraag naar duurzame verwarming en koeling in één systeem.

Tekst Lieke van Zuilekom     |    Beeld Vasco

Installatie en Bouw Nederland partners

Renson