Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzaam, flexibel, betrouwbaar én visueel aantrekkelijk

Duurzaam, flexibel, betrouwbaar én visueel aantrekkelijk

Specialist in elektronische douchesystemen met vandaalbestendige douche-activering Acqua-Systems heeft de sanitairbranche definitief veroverd met haar douche- en urinoirsensoren met optische fiberkabel. “Deze sensoren zijn niet alleen zeer duurzaam en betrouwbaar, maar ook ongevoelig voor vocht, vuil en stof en 100% vandaalbestendig. Onderhoud is onnodig”, vertelt directeur Glaudio Maregrande. “Naar wens kunnen de sensoren eenvoudig aan het eigen douchesysteem van de klant worden gekoppeld. Echter worden de beste resultaten bereikt in combinatie met ons ACQUA-NET® douchesysteem, waarin een cyclus-, mengwater- en heetwaterspoeling zijn voorgeprogrammeerd en waarin duurzaamheid, flexibiliteit, nauwkeurigheid én betrouwbaarheid hand-in-hand gaan met een optimale regelbaarheid en een aantrekkelijk uiterlijk.”

“ACQUA-NET® is hét nieuwe douchesysteem voor openbare gebouwen”, vertelt Maregrande. “Hierbij moet u niet alleen denken aan sporthallen, zwembaden, wellnessruimtes, campings, zorginstellingen en ziekenhuizen, maar aan alle ruimtes waarin zich douches en wastafels bevinden. Het douchesysteem – dat kan worden opgebouwd uit diverse modulaire units – kan volledig naar wens van de klant worden samengesteld. Ongeacht of deze klant een basis- of geavanceerd systeem wenst. De units worden geleverd en geïnstalleerd inclusief magneetkleppen en vloer- of wandsensoren met optische fiberkabel. Bovendien kunnen ook bijbehorende douchekoppen worden geleverd.”

ACQUA-NET® is hét nieuwe douchesysteem voor openbare gebouwen.

Eenvoudig waterbeheersplan

De douchesystemen beschikken over wifi en Bluetooth en kunnen eenvoudig met het vaste netwerk én centrale gebouwbeheersysteem worden verbonden, waardoor douchewaterbeheer op afstand mogelijk wordt. “Indien de klant dit wenst, kunnen wij eenvoudig en per douchekop datafiles loggen en opsturen voor opname in het (legionella)beheersplan”, aldus Maregrande. “Bijvoorbeeld ten aanzien van thermische desinfectie en cyclus-, mengwater- en heetwaterspoelingen, waar de klant dus geen omkijken meer naar heeft. Dankzij de wifi-connectie kunnen de douches eenvoudig op afstand worden bestuurd. Bijvoorbeeld vanaf de smartphone of tablet, waarmee een optimale veiligheid wordt geborgd. In geval van legionella hoeven gebouwbeheerders niet meer de doucheruimtes in, om de heetwaterspoelingen te activeren en uit te schakelen. Bovendien kunnen eenvoudig instellingen worden gewijzigd. Denk bijvoorbeeld aan de douchetijden en aanvangstijden van de spoelingen.”

Energiezuinige en waterbesparende spoelingen

Spoelingen worden zeer energiezuinig en waterbesparend uitgevoerd, vertelt Maregrande. “Om legionella te doden, is een watertemperatuur van > 60°C benodigd. Ons ACQUA-NET® douchesysteem voorziet uitstekend in deze temperatuurgestuurde spoeling, waarbij de heetwatertoevoer niet alleen automatisch stopt zodra de gewenste temperatuur wordt bereikt, maar ook weer opent als de temperatuur terugloopt. Wanneer niet binnen 5 minuten de gewenste temperatuur wordt bereikt, dan wordt een controlespoeling uitgevoerd bij de naastgelegen douche. Wordt ook hier de watertemperatuur niet gehaald, dan stopt het systeem automatisch met spoelen en wordt een emailnotificatie gestuurd naar de beheerder. Zodat passende actie ondernomen kan worden.”

Ingebouwde beveiligingen

In het ACQUA-NET® douchesysteem zijn diverse beveiligingen ingebouwd. “Zo schakelt het systeem automatisch uit, wanneer de watertemperatuur bij normaal gebruik te hoog oploopt. Tijdens de nachtelijke heetwaterspoelingen kan met een eenvoudige druk op de knop de spoeling worden onderbroken. Iedere heetwaterspoeling wordt automatisch opgevolgd door een mengwaterspoeling, zodat mensen zich nooit kunnen verbranden.” Op het douchesysteem wordt een garantie van 2 jaar afgegeven. Voor de vloer- of wandsensoren geldt een garantietermijn van 10 jaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.