Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duurzaam, energiezuinig en met zorg gemonteerd

Duurzaam, energiezuinig en met zorg gemonteerd

One-stop-shop voor de complete luchttechnische installatie

Logistieke dienstverlener Neele-Vat groeit en daarom zijn een nieuwe kantoorcampus en een nieuw distributiecentrum gebouwd in Pernis. Het warehouse meet circa 38.000 m2, met daar bovenop een kantoor van zo’n 7.000 m2. Doordat het kantoor is gedraaid, is deze zowel gericht op de snelwegen A15 en A4 als op de Eemhaven en Waalhaven. Bovendien kan het dak van de hal multifunctioneel worden ingezet voor vergroening, parkeren en zonnepanelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de duurzame ambitie van Neele-Vat, die ook is doorgetrokken naar de binnenzijde. De luchttechnische installaties van de Schilt bedrijven sluiten hier perfect op aan.

In onderaanneming van Installatiebedrijf Van Rennes hebben Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek de productie, levering en montage van circa 3.000 m2 rechthoekig en 2.000 m1 rond kanaalwerk verzorgd. “Gekozen is voor thermisch verzinkt stalen kanalen, die zeer hoog scoren op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid”, vertelt projectleider Ben Stierman. “Zowel de rechthoekige als ronde luchtkanalen voldoen aan luchtdichtheidsklasse Luka C. Een uitdaging was vooral de montage van de kanalen in de distributiehal, die op 14 meter hoogte bevestigd moesten worden.”

De duurzame ambitie van Neele-Vat is doorgetrokken naar de binnenzijde. De luchttechnische installaties van de Schilt bedrijven sluiten hier perfect op aan.

Als voorraadhouder van marktleider TROX stonden de Schilt bedrijven tevens in voor de just-in-time levering van alle luchttechnische componenten, zoals de kleppensecties, brandkleppen, wandroosters, frontroosters, volumeregelaars, geluiddempers en kanaalroosters. “Ook verzorgden we de montage van de ventilatorconvectoren in het loodskantoor, evenals de Rodaflex Isophon III overstroomflexibels in het warehouse”, aldus Stierman. “De flexibele slangen – die tevens beschikken over geluiddempende eigenschappen – garanderen dat alle gebruikte binnenlucht centraal kan worden afgezogen. Ook vanuit de afgesloten ruimtes.” In de MER-ruimte plaatste Schilt Airconditioning luchtgekoelde splitsystem inverterunits geschikt voor wandmontage en in het kantoor-warehouse is een VRF R2-systeem voor koelen en verwarmen gemonteerd, allen van het fabricaat Mitsubishi Electric.

“Dankzij de Schilt bedrijven zijn wij verzekerd van één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie”, vertelt Peter Jacobs, Manager Projecten bij Installatiebedrijf Van Rennes. “Zeer prettig is bovendien dat de Schilt engineers zelf het tekenwerk opzetten en een stuk projectengineering verzorgen. Daarmee worden wij maximaal ontzorgd. Wij voeren geregeld samen projecten uit, en dat is niet voor niets. De medewerkers op kantoor én op de bouw denken goed met ons mee. En ook de montage van de luchtkanalen is van een kwalitatief zeer hoog niveau.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.