Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Totaaloplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat             

De Alfea is het BENG-ready topproduct op het gebied van lucht/water-warmtepompen met een hoge COP-waarde.

Totaaloplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat 


Orcon/Thercon, gevestigd in Veenendaal, ontwikkelt en levert een breed assortiment all-electric oplossingen voor duurzaam verwarmen, verkoelen en ventileren en voor toepassing in de professionele woning- en utiliteitsbouw.

Orcon/Thercon heeft als missie om alle gebouwen te voorzien van een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat, waarbij gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie. De ventilatieproducten die hiervoor gebruikt worden, zijn van het merk Orcon. Deze worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd met hulp van de lokale sociale werkplaats. Naast ventilatie is Orcon/Thercon gespecialiseerd in de toepassing van lucht/lucht- en lucht/water-warmtepompen en VRF-systemen van de merken Fujitsu en Atlantic. Zo kan altijd een passende oplossing worden geboden voor verwarming, verkoeling en ventilatie.

Orcon/Thercon is actief vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal.

Slimme nieuwbouwoplossingen

Als het gaat om nieuwbouwoplossingen, staat de integratie van slimme producten en oplossingen voorop. Zo introduceerde Orcon/Thercon recentelijk het Orcon HRC EcoSmart en SmartComfort balansventilatiesysteem; een innovatief en volledig uniek 2-zonesysteem dat als enige op de markt volledig draadloos communiceert tussen de CO2-sensor in de verblijfsruimte en het toestel.
Dit balansventilatiesysteem wordt in nieuwbouwoplossingen vaak gecombineerd met een lucht/water-warmtepomp uit de Alfeareeks. De Alfea is het BENG-ready topproduct op het gebied van lucht/water-warmtepompen met een hoge COP-waarde. De warmtepomp heeft een ingebouwde coaxiale warmtewisselaar die ook dient als buffervat. Alle koppelingen, het leidingwerk en de bedrading is optioneel voorgemonteerd. De warmtepomp is te bedienen met de smartphone en uit te breiden met een 200, 300 of 500 liter boiler.
Een andere populaire warmtepomp is de Loria; een lucht/water-warmtepomp die zeer goed scoort op prijs en prestatie en met name wordt gebruikt in de seriematige woningbouw, dankzij een scherpe prijs en een hoog rendement.

Nieuwe hybride warmtepomp

Nieuw is de hybride warmtepomp van het merk Atlantic. Deze warmtepomp met de naam Aurea Hybride add-on is de meest complete hybride warmtepomp zonder binnenunit, die past op elke cv-ketel. Een slimme oplossing om gas te besparen in situaties waar een volledige overstap naar all-electric niet mogelijk of nog niet gewenst is. Omdat deze warmtepomp geen binnenunit heeft, is het niet nodig om cv-ketels te verplaatsen of allerlei leidingwerk om te leggen en hij past altijd. Voor de installatie van de Aurea Hybride add-on zijn geen F-gashandelingen nodig, waardoor elke cv-installateur het systeem kan plaatsen. De circulatiepomp, veiligheidsklep en automatische ontluchtingsklep zitten in het buitendeel. Hierdoor hoeven er geen koeltechnische handelingen uitgevoerd te worden. Alle noodzakelijk hydraulische componenten en een slimme thermostaat worden standaard meegeleverd.

Volgen van de markt

Het volgen van de ontwikkelingen op de markt en veranderingen in wet- en regelgevingen zijn uiteraard van groot belang. Orcon/Thercon anticipeert en innoveert hierin volop. Zo is het bedrijf al geruime tijd bezig met geluidsvragen rondom warmtepompen en was het de eerste met volledig zelfontwikkelde geluidsdempers voor buitendelen: de Climeleon. De unitcovers dempen het geluid aanzienlijk en zien er discreet uit. Dankzij het ingenieuze design worden de goede werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd en worden er geluidsbesparingen tot 7 dB gerealiseerd. Zo wordt er op alle vlakken in de behoeften van zowel de installateur als eindgebruiker voorzien: slimme, geïntegreerde oplossingen die voldoen aan de vragen van nu, met daarbij gemak, comfort en duurzaamheid voorop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.