Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Duravit ontvangt met de Red Dot Award 2019 opnieuw een prijs voor het meubelprogramma XSquare

Duravit ontvangt met de Red Dot Award 2019 opnieuw een prijs voor het meubelprogramma XSquare

Nadat het badkamermeubelprogramma al werd bekroond met de iF Design Award 2019, besloot ook de jury van de internationaal hooggewaardeerde Red Dot Award om een prijs toe te kennen aan de Duravit Serie XSquare.

Het modern-elegante meubelprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Kurt Merki Jr. en valt op door zijn markante eigenzinnigheid. Door de symbiose van verschillende materialen is een uniek uiterlijk gecreëerd. De hoogwaardige oppervlakken van de kasten en onderbouwen worden omlijst door kwartcirkelvormige profielen in chroom: als onderscheidende design-elementen verlenen ze de serie een modern ogende elegantie.

Als onderdeel van het alomvattende ontwerp, is het stijlvolle chroomprofiel ook terug te vinden aan de zijkanten van de XSquare-spiegels. De functies van de spiegels zorgen, door maximale functionaliteit, voor bijzonder comfort. Ze zijn uitgerust met geïntegreerde spiegelverwarming en een contactloze en traploze functie voor het wisselen van de verlichtingskleuren. Via warm licht kan een aangename sfeer gecreëerd worden en koud licht is bijvoorbeeld optimaal voor cosmetische handelingen. Met een geheugenfunctie kan de gewenste lichtkleur en -intensiteit eenvoudig worden opgeroepen.

XSquare

XSquare kan op vele manieren gecombineerd worden en sluit perfect aan bij de huidige keramiekseries DuraSquare, Vero Air, ME by Starck en P3 Comforts. 28 meubeloppervlakken in decor mat of lak, zijdeglans of hoogglans bieden ontelbare individuele ontwerpmogelijkheden. Greep loze fronten met push-to-open technologie maken het elegante totaalbeeld compleet en bieden, door zacht schuivende deuren, een hoog comfort.

De Red Dot Award “Product Design” onderscheidt jaarlijks de beste producten. Trouw aan het motto “In search of good design and innovation” beoordeelde een jury van ongeveer 40 leden de individuele producten in hun originele uitvoering. Tot de evaluatiecriteria die de internationale experts daarbij toepassen, behoren – naast de hoge ontwerpkwaliteit – bijvoorbeeld ook de mate van innovatie en de functionaliteit van het product.

www.duravit.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.