Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Drukbehoud voor een betere systeemwaterkwaliteit
Een standaard expansievat bestaat uit twee kamers, die van elkaar gescheiden zijn door een membraan. Bij de EVN expansievaten van Spirotech is dit uitgevoerd als een hoogwaardige balg, waarbij het systeemwater volledig is omsloten.

Drukbehoud voor een betere systeemwaterkwaliteit

Verbeter de efficiency en levensduur van uw installaties

Door temperatuurschommelingen in uw verwarmings- en koelwatersystemen zal het systeemwater uitzetten en krimpen, wat leidt tot volumeveranderingen in de installatie. Als de temperatuur van het systeemwater stijgt, zet het water in de installatie uit en nemen de druk en belasting op de afzonderlijke componenten (zoals de circulatiepomp en koppelingen) en leidingen toe. Als de druk in een installatie te hoog wordt, dan zal dit onherroepelijk effect hebben op de levensduur van deze componenten of zelfs leiden tot lekkages. Wanneer de temperatuur daalt daarentegen, dan nemen het volume en de druk op de installatie af. Wordt de druk in de installatie te laag, dan kan dit leiden tot luchtopname (zuurstofopname). Als gevolg hiervan daalt de efficiëntie van de installatie en ligt corrosie – de grootste vijand van verwarmings- of koelinstallaties – op de loer.

Een niet optimale drukopbouw in een installatie heeft zeer grote gevolgen voor de prestatie en levensduur van het complete systeem. Daarom is het van essentieel belang om te investeren in een drukbehoudsysteem van hoge kwaliteit, die exact is afgestemd op de behoeften van uw verwarmings- of koelinstallatie. Een optimale systeemdruk zal de systeemcomponenten optimaal laten functioneren én garandeert probleemloze, kosteneffectieve prestaties.

De SpiroExpand MultiControl is beschikbaar in 78 uitvoeringen en 12 vatvolumes.

Hoogwaardig balgmembraan

Primair zijn gesloten expansievaten een veiligheidsvoorziening voor systemen waarin water als warmteoverdrachtsmedium wordt gebruikt. Bijvoorbeeld om de energie van de verwarmings- en/of koelinstallaties over te dragen naar de woon- of gebruiksruimtes. Secundair draagt een expansievat bij aan het verbeteren van de efficiëntie en betrouwbaarheid van een installatie door de systeemcomponenten optimaal te laten functioneren én beschermen. Een standaard expansievat bestaat uit twee kamers, die van elkaar gescheiden zijn door een membraan. Bij de expansievaten van Spirotech is dit uitgevoerd als een hoogwaardige balg, waarbij het systeemwater volledig is omsloten. Dankzij de balg wordt voorkomen dat het systeemwater in contact kan komen met de plaatstalen wand van het vat, waardoor corrosie wordt vermeden. De ruimte in het balgmembraan dient bovendien om de volumeverandering van het water bij verwarming op te vangen. De voordruk in de gasruimte van het expansievat duwt het systeemwater terug in de installatie zodra het afkoelt. Praktijkervaring wijst uit dat expansievaten met een balg efficiënter zijn om de optimale druk te handhaven dan expansievaten met een standaard vlakmembraan.

Een passende oplossing voorelke installatie

Spirotech biedt EVN veiligheidsexpansievaten voor gesloten warmwater, verwarmings-, airconditionings- en koelwatersystemen volgens EN 12828 en inclusief een balgmembraan om het water op te vangen. Een gasvulling met voordrukventiel garandeert een langer voordrukbehoud. De EVN vaten zijn beschikbaar met een inhoud van 4 tot 140 liter. Maar het productaanbod gaat verder. Spirotech biedt een uitgebreide range expansievaten voor woningbouw en utiliteit, van de eenvoudigste opstellingen tot de meest uitgebreide systemen en in alle vormen en maten.

Met de Spirotech-producten kunt u rekenen op een lager energieverbruik, een hoger comfort, minder slijtage en een maximale bedrijfstijd van uw installaties.

Toonaangevend in systeemwaterkwaliteit

Spirotech is toonaangevend in het verbeteren van de waterkwaliteit in verwarmings- en koelsystemen. Het familiebedrijf heeft meer dan 60 jaar ervaring in het voorkomen en verwijderen van lucht en vuil uit energiesystemen. Met de Spirotech-producten kunt u rekenen op een lager energieverbruik, een hoger comfort, minder slijtage en een maximale bedrijfstijd van uw installaties. De betrouwbare en klantgerichte oplossingen zorgen voor topprestaties en een maximaal rendement. Zowel in woningen en kantoorgebouwen als in industriële processen. Spirotech beschikt over een uitgebreid netwerk van zorgvuldig geselecteerde importeurs in meer dan 70 landen.      

Uitgebreid aanbod dankzij overname
Begin dit jaar heeft Spirotech het Oostenrijkse familiebedrijf EDER overgenomen, dat veel kennis, ervaring en technische oplossingen in huis heeft op het gebied van drukbehoud in HVAC-installaties. Met de overname van alle activiteiten voor drukbehoud en circa 90 medewerkers van EDER Heizung (serviceverlening) en Anton EDER (productie en verkoop) versterkt Spirotech haar aanbod van oplossingen om de systeemwaterkwaliteit te verbeteren. Hier kunnen álle klanten en partners in de HVAC-markt van profiteren. Drukbehoud is van essentieel belang om de kwaliteit van het systeemwater te kunnen beheersen en als gevolg daarvan de prestaties en levensduur te optimaliseren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.