Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Droogbouw vloerverwarming met een opbouwhoogte van slechts 18 mm: De perfecte oplossing voor oude(re) woningen

Droogbouw vloerverwarming met een opbouwhoogte van slechts 18 mm: De perfecte oplossing voor oude(re) woningen

De firma is exclusief importeur voor de Benelux van de systemen van Mair Heiztechnik uit Vilshofen, Duitsland. “Met meer dan 20 jaar expertise in verwarmen en koelen kunnen wij installateurs goed en compleet adviseren”, vertelt Olen ten Hove. “Bijvoorbeeld over de meest geschikte projecttoepassingen voor woningen en utiliteitsgebouwen, in nieuwbouw en renovatie. We hechten veel waarde aan een optimaal contact. Advies- en ingenieursbureaus, maar ook installateurs zijn namelijk niet altijd op de hoogte van de laatste stand der techniek. Begrijpelijk ook, gezien de vele mogelijkheden én ontwikkelingen op dit vlak.”

Droogbouwsysteem voor vloerverwarming

“Met name traditionele vloerverwarmingssystemen zijn ruim verkrijgbaar”, weet Ten Hove. “Daarin zijn we niet uniek. Waarin we ons wel onderscheiden echter, zijn onze ThermoFloor- en ThermoPanel-systemen. Met ThermoFloor leveren wij een hoogwaardig droogbouw vloerverwarmingssysteem met een maximale opbouwhoogte van slechts 18 mm. Het systeem is bij uitstek geschikt voor de renovatiemarkt – en dan met name voor oude(re) woningen met geringe plafondhoogtes en houten vloeren, waar de constructie onvoldoende geschikt is om een cementdekvloer te dragen.”

Met ThermoFloor levert Klimaatbeheer Ten Hove een hoogwaardig droogbouw vloerverwarmingssysteem met een maximale opbouwhoogte van slechts 18 mm.

Voor de montage van het ThermoFloor droogbouwsysteem wordt een voorgefreesde en 18 mm dikke Fermacell-plaat op de houten vloeren verlijmd, waarin de vloerverwarmingsbuizen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. “Zodra gereed wordt één en ander afgesmeerd met onze eigen constructieve en warmtegeleidende pasta, waarna direct de voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking kan worden aangebracht”, aldus Ten Hove. “Denk bijvoorbeeld aan tegels, tapijt, linoleum, kurk, kunststof, parket of laminaat. Alleen in het geval van PVC moet de vloer nog extra geëgaliseerd worden. Om een optimale montage te borgen, maken wij digitale montageplannen. Geheel in eigen beheer en op maat van ieder project.”

Wandverwarming en plafondkoeling

Een vergelijkbaar systeem als ThermoFloor wordt door Klimaatbeheer Ten Hove gebruikt voor wandverwarming en plafondkoeling, als alternatief voor de traditionele airco-installatie. “Hier biedt het systeem diverse voordelen, zoals geen onderhoud, geen verplaatsing van stof en geen tochtklachten”, aldus Ten Hove. “De zogenaamde ThermoPanel-modules zijn leverbaar in zes standaard formaten. Voor een optimale werking worden een voorzetwand en thermische isolatiematerialen voor de ongeïsoleerde gevel geplaatst. Vervolgens worden de ThermoPanel-modules gemonteerd op het rachelwerk van de voorzetwand.” Aan de basis van deze modules ligt eveneens een 18 mm dikke Fermacell-plaat, waarin de verwarmings- en koelbuizen reeds geïntegreerd zijn. “Alle buizen bevinden zich aan de wandzijde. De zichtzijde van de modules betreft een vlakke plaat, die direct gestukadoord kan worden.”

Het ThermoPanel systeem wordt door Klimaatbeheer Ten Hove gebruikt voor wandverwarming en plafondkoeling, als alternatief voor de traditionele airco-installatie.

Prefab modules

Ook uniek in de markt zijn de Frigoma verwarm- en koelplafondmodules van Klimaatbeheer Ten Hove. “Deze modules zijn Europees gepatenteerd en worden overwegend toegepast voor koeling. De prefab modules kunnen eenvoudig en snel in een systeemplafond worden geklikt en via het Steck-systeem met elkaar worden verbonden. De modules zijn leverbaar in acht verschillende lengtes van 150 tot 500 centimeter, waarmee we voor ieder project en iedere vraag een passende oplossing bieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.