Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Droogbouw vloerverwarming met een opbouwhoogte van slechts 18 mm: De perfecte oplossing voor oude(re) woningen

Als adviserende technische groothandel levert Klimaatbeheer Ten Hove een uitgebreid assortiment DIN-gecertificeerde verwarmings- en koelsystemen voor vloeren, wanden en plafonds.

ThermoPanel 2 kopiëren

Tekst Lieke van Zuilekom | Beeld Klimaatbeheer Ten Hove

12 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De firma is exclusief importeur voor de Benelux van de systemen van Mair Heiztechnik uit Vilshofen, Duitsland. “Met meer dan 20 jaar expertise in verwarmen en koelen kunnen wij installateurs goed en compleet adviseren”, vertelt Olen ten Hove. “Bijvoorbeeld over de meest geschikte projecttoepassingen voor woningen en utiliteitsgebouwen, in nieuwbouw en renovatie. We hechten veel waarde aan een optimaal contact. Advies- en ingenieursbureaus, maar ook installateurs zijn namelijk niet altijd op de hoogte van de laatste stand der techniek. Begrijpelijk ook, gezien de vele mogelijkheden én ontwikkelingen op dit vlak.”

Droogbouwsysteem voor vloerverwarming

“Met name traditionele vloerverwarmingssystemen zijn ruim verkrijgbaar”, weet Ten Hove. “Daarin zijn we niet uniek. Waarin we ons wel onderscheiden echter, zijn onze ThermoFloor- en ThermoPanel-systemen. Met ThermoFloor leveren wij een hoogwaardig droogbouw vloerverwarmingssysteem met een maximale opbouwhoogte van slechts 18 mm. Het systeem is bij uitstek geschikt voor de renovatiemarkt – en dan met name voor oude(re) woningen met geringe plafondhoogtes en houten vloeren, waar de constructie onvoldoende geschikt is om een cementdekvloer te dragen.”

Met ThermoFloor levert Klimaatbeheer Ten Hove een hoogwaardig droogbouw vloerverwarmingssysteem met een maximale opbouwhoogte van slechts 18 mm.

Voor de montage van het ThermoFloor droogbouwsysteem wordt een voorgefreesde en 18 mm dikke Fermacell-plaat op de houten vloeren verlijmd, waarin de vloerverwarmingsbuizen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. “Zodra gereed wordt één en ander afgesmeerd met onze eigen constructieve en warmtegeleidende pasta, waarna direct de voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking kan worden aangebracht”, aldus Ten Hove. “Denk bijvoorbeeld aan tegels, tapijt, linoleum, kurk, kunststof, parket of laminaat. Alleen in het geval van PVC moet de vloer nog extra geëgaliseerd worden. Om een optimale montage te borgen, maken wij digitale montageplannen. Geheel in eigen beheer en op maat van ieder project.”

Wandverwarming en plafondkoeling

Een vergelijkbaar systeem als ThermoFloor wordt door Klimaatbeheer Ten Hove gebruikt voor wandverwarming en plafondkoeling, als alternatief voor de traditionele airco-installatie. “Hier biedt het systeem diverse voordelen, zoals geen onderhoud, geen verplaatsing van stof en geen tochtklachten”, aldus Ten Hove. “De zogenaamde ThermoPanel-modules zijn leverbaar in zes standaard formaten. Voor een optimale werking worden een voorzetwand en thermische isolatiematerialen voor de ongeïsoleerde gevel geplaatst. Vervolgens worden de ThermoPanel-modules gemonteerd op het rachelwerk van de voorzetwand.” Aan de basis van deze modules ligt eveneens een 18 mm dikke Fermacell-plaat, waarin de verwarmings- en koelbuizen reeds geïntegreerd zijn. “Alle buizen bevinden zich aan de wandzijde. De zichtzijde van de modules betreft een vlakke plaat, die direct gestukadoord kan worden.”

Het ThermoPanel systeem wordt door Klimaatbeheer Ten Hove gebruikt voor wandverwarming en plafondkoeling, als alternatief voor de traditionele airco-installatie.

Prefab modules

Ook uniek in de markt zijn de Frigoma verwarm- en koelplafondmodules van Klimaatbeheer Ten Hove. “Deze modules zijn Europees gepatenteerd en worden overwegend toegepast voor koeling. De prefab modules kunnen eenvoudig en snel in een systeemplafond worden geklikt en via het Steck-systeem met elkaar worden verbonden. De modules zijn leverbaar in acht verschillende lengtes van 150 tot 500 centimeter, waarmee we voor ieder project en iedere vraag een passende oplossing bieden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%