Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

DRL Products: Specialist en ruim aanbod in de mooiste gietijzeren radiatoren

DRL 1 kopiëren
DRL FLOREAL 2 koloms, Color Old Grey Verkrijgbaar in alle RAL- en metaalkleuren

Tekst | Tekst Tjerk van Duinen | Beeld DRL Products

7 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Hoogwaardige systemen voor duurzame oplossingen in woning- en utiliteitsbouw. Daarnaast opereert het bedrijf uit Breda in een interessante nichemarkt: gietijzeren radiatoren. Energetisch niet echt geschikt voor Nul-op-de-Meter, BENG of gasloos bouwen, maar er staan nog meer dan genoeg gebouwen waar de klassieke gietijzeren radiatoren een plaats hebben.

DRL DECO BRONS Authentieke kraan HAAKSE en RECHTE uitvoering

“We hebben onlangs de laatste radiatoren geleverd voor het stadhuis van Rotterdam”, vertelt Paul de Ruijter, directeur-eigenaar van DRL Products. “Hier zijn gefaseerd over meerdere jaren meer dan vierhonderd exemplaren geplaatst van ons model Oxford, in de kleur antracietgrijs. De Oxford is een radiator met een ingetogen vormgeving die perfect past bij de statuur van het stadhuis. Andere gebouwtypen waar we voor leveren, zijn musea, boerderijen, grachtenpanden, statige herenhuizen en jaren ’50 woningen. Recenter komen ze ook terecht in lofts en herbestemde industriële gebouwen, waar ze bijvoorbeeld mooi combineren met moderne deuren en wanden van staal en glas.”

DRL FLEUR ANTIEK DECOR Thermostatische kraan HAAKSE en RECHTE uitvoering

Assortiment

De dikwandige gietijzeren radiatoren geven een behaaglijke warmte af, die moderne systemen vaak niet kunnen geven. Maar doorgaans worden de klassieke radiatoren gekozen vanwege hun nostalgische uitstraling. Het assortiment is verrassend groot, dus de klant kan goed aansluiting maken bij de stijl van het gebouw. Dat verloopt van de strak gevormde Oxford, Royale en verfijndere Colonnine, via de meer gedecoreerde Floreal, Decorato en Cambridge tot de naar Roccocco neigende Flamboyant. “Voor elk wat wils”, zegt De Ruijter. “Uiteraard zijn overal ook bijpassende kranensets bij te leveren, tot gouden aan toe.”

Anti-lek

De radiatoren worden in het buitenland in originele matrijzen gegoten en in blokken van tien of twintig leden naar Breda vervoerd. De Ruijter: “Daar maken we de bestellingen in onze assemblageafdeling op maat. Dat betekent het gevraagde aantal leden met eindleden en poten met dubbele nippels aan elkaar koppelen en vervolgens zandstralen en in de gewenste kleur poedercoaten. De complete radiatoren krijgen daarna een anti-lekbehandeling. Vroeger was een lekbakje onder een radiator heel gewoon, nu kun je dat natuurlijk niet meer maken.”

DRL CLASSIC ANTIEK Thermostatische kraan HAAKSE en RECHTE uitvoering

DRL Products is nu ruim twintig  jaar actief met gietijzeren radiatoren en is daarin marktleider in Nederland. De Ruijter erkent dat het een pittige leerschool was: “Hoewel het eenvoudig lijkt, zijn ze verre van eenvoudig om te maken. Dat leerproces hebben wij doorlopen en dat maakt dat wij ook een voorsprong hebben in de markt. We hebben daarnaast een flinke voorraad om ook bij grotere  bestellingen de soms langere levertijden voor de klant te kunnen opvangen.”     

Kijk voor meer informatie op www.drl-products.nl

KENMERKEN DRL GIETIJZEREN RADIATOREN EN NOSTALGISCHE KRANEN

•   Assemblage van de radiatoren in eigen huis

•   Gietijzeren radiatoren stralen een geleidelijke warmte uit

•   Mooi af te werken met bijpassende klassieke kranensets

•   Leverbaar in alle RAL- en metaalkleuren 

•   Hoogtematen tussen 360 en 960 mm  

•   Lengtematen tussen 360 en 2728 mm

•   Korte levertijd via de technische groothandel 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht