Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Directe tips om de school écht fris te houden
Inmiddels zijn meer dan 150.000 online-sensoren geïnstalleerd.

Directe tips om de school écht fris te houden

CO2-sensoren die helder inzicht geven

Bij groen licht is het CO2-gehalte in de klas oké, bij oranje wordt het tijd om maatregelen te nemen en bij rood licht zijn maatregelen noodzakelijk. Eenvoudiger kan het niet. De Touch van AirTeq geeft glashelder inzicht in het CO2-gehalte in de klas, inclusief de maatregelen die je kunt nemen om het CO2-gehalte naar beneden te brengen. Iedereen begrijpt het.

Het Gelderse bedrijf AirTeq ontwikkelt sinds 2012 software en sensoren. Hierdoor brengt zij nu een ruim assortiment hoogwaardige sensoren die aansluiten bij uiteenlopende mogelijkheden. De grootste gemene deler? Alle sensoren laten in een oogopslag de meetresultaten zien. Ook met de Touch maakt AirTeq haar missie – laagdrempelig en betrouwbaar monitoren – weer meer dan waar. Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-waarde van de binnenruimte kunnen weergegeven worden in cijfers, kleuren én grafieken. 

Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-waarde kunnen worden weergegeven in cijfers, kleuren en grafieken.

Sterke prijs-kwaliteitverhouding

Het binnenklimaat van scholen is al lang een punt van aandacht. Sinds corona is deze aandacht nog eens extra aangescherpt. “De AirTeq Touch is niet ontwikkeld om in te spelen op de coronaproblematiek”, vertelt Arie den Hartog, directeur/eigenaar van AirTeq. “Hij is het resultaat van meer dan tien jaar ervaring. Wel is hierdoor de vraag naar deze sensor toegenomen. Inmiddels hebben we meer dan 150.000 online-sensoren geïnstalleerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat we deze sensor van Zweedse makelij nu bij scholen kunnen aanbieden tegen een scherpe prijs.”

Inclusief installatie

De CO2-sensor van AirTeq is bij scholen met open armen ontvangen. ‘Eindelijk een sensor die we begrijpen’. Bovendien hebben de scholen geen omkijken naar de installatie van de sensor. AirTeq installeert de sensoren zelf en laat deze werkend achter. Een ander voordeel is de mogelijkheid om de sensor te koppelen aan het klimaatbeheerssysteem en de energiemeters. In dat geval wordt ook het verbruik van gas en elektra helder en inzichtelijk. “20% van onze klanten kwam hierdoor tot de ontdekking dat er gas werd gebruikt bij een buitentemperatuur van 30°C”, vertelt Den Hartog. De resultaten van de CO2-metingen – inclusief temperatuur en luchtvochtigheid – kunnen ook in grafieken worden weergegeven. Dit kan in een grafiek van de dag of van de afgelopen week. In de weekgrafiek kan de gebruiker op een willekeurige dag klikken en wordt vervolgens de grafiek van de geselecteerde dag getoond. “Zo worden ook positieve ontwikkelingen zichtbaar.”        


Unieke eigenschappen van de AirTeq Touch: 
· Duidelijk en eenvoudig.
· Actuele en historische data direct op het scherm.
· Instellingen en grenswaarden eenvoudig (online) aan te passen.
 ·Alarmeringen bij overschrijding CO2-waarden.
· Online koppeling met AirCheq-online mogelijk.
· Inclusief tafelstandaard en muurmontage.
· Schermvergrendeling mogelijk met digitaal slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.