Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Dimensys en SAP introduceren eerste wereldwijde SAP CPM training

Dimensys en SAP introduceren eerste wereldwijde SAP CPM training

Dimensys en SAP hebben gezamenlijk een training ontwikkeld op het gebied van SAP Commercial Project Management (SAP CPM). De training ging begin februari in première in ’s-Hertogenbosch en is – op dit moment – uniek in de wereld. Inmiddels mogen de 25 deelnemers die de training volgden zich CPM-gecertificeerd noemen. Daarmee erkent SAP Dimensys als voornaamste partner op het gebied van SAP CPM.

SAP Commercial Project Management is een krachtige, integrale oplossing waarmee organisaties grip houden op zowel grote aantallen eenvoudige als unieke en complexe projecten. SAP CPM maakt standaard alle aan een project gerelateerde zaken in SAP op één plek inzichtelijk. Daarmee stelt de software projectcontrollers en projectmanagers in staat om risico’s te verminderen en projecten beheersbaar, voorspelbaar en herhaalbaar te maken. Commercial Project Management is beschikbaar voor SAP ECC (R/3) en de SAP S/4HANA versies.

Overzicht en inzicht
“Het managen van projecten en assets wordt voor projectmatig werkende bedrijven steeds complexer waarmee het risico op faalkosten toeneemt. De enige manier om deze risico’s te mitigeren, is het integraal benaderen van de levenscyclus van het project”, legt Dimensys kennisleider Hans van Kessel uit. “SAP CPM zorgt voor overzicht over en inzicht in projecten. Hiermee hoef je niet meer los naar bijvoorbeeld financiën, verkoop, planning en control te kijken. Alle activiteiten rondom een project worden centraal aangestuurd en uitgevoerd.”

De CPM-opleiding die SAP en Dimensys ontwikkelden, duurt in totaal zes dagen en raakt alle facetten van de oplossing. “Eerst gaan we in op de verschillende hoofdcomponenten. Daarna hebben we het over het configureren en customizen van de software.” De opleiding is modulair van opzet en laat zich makkelijk aanpassen aan de wensen van afzonderlijke organisaties.

Platform voor het uitwisselen van kennis
Martin Effenberger is Solution Owner van SAP Commercial Project Management bij SAP SE. De Senior Director Solution Management SAP CPM is erg te spreken over de training omdat deze bijdraagt aan het ‘enablement’ van CPM; organisaties leren de tool écht te gebruiken. Effenberger verzorgde de training in ‘s-Hertogenbosch. “De waarde van de training blijkt uit het feit dat mensen uit de hele wereld – van Duitsland, Colombia tot Zweden en Rusland – naar Nederland zijn gekomen. De training was heel interactief en er hing een goede sfeer. Ik vond het bovendien heel goed om te zien dat deelnemers ook graag ervaringen met elkaar wilden delen. De training vormt een perfect platform voor het uitwisselen van kennis. Hoewel ik dacht dat ik niets meer over CPM kon leren, heb ik toch veel nieuwe dingen opgestoken.”

Voor Effenberger was het geen verrassing dat Dimensys weer een voortrekkersrol wilde spelen door deze training als eerste in de wereld aan te bieden. “Dimensys is een strategische CPM-partner die vanaf het eerste begin nauw betrokken was bij de ontwikkeling en professionalisering van CPM. Dimensys was bovendien een van de eerste bedrijven die CPM ging gebruiken.”

Dimensys zal de SAP CPM training in de toekomst regelmatig aanbieden. Neem contact op met Dimensys voor meer informatie en trainingsdata.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.