Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Digitale innovatie als bouwsteen voor de toekomst

Digitale innovatie als bouwsteen voor de toekomst

Digitalisering is tegenwoordig een hot topic. Ook de bouwwereld ontsnapt er niet aan. Digitalisering is niet meer weg te denken in de moderne dienstverlening. Het besef dat technologie noodzakelijk is voor een efficiëntere bedrijfsvoering is duidelijk aanwezig, maar de meeste bouwbedrijven missen vandaag nog de juiste software. Net hier speelt Astena op in als trusted advisor.

‘The future is tomorrow’

De technologische vooruitgang lijkt een positieve impact te hebben op de verschillende facetten van de bouw- en installatiewereld. Dankzij de digitale technologieën liggen de mogelijkheden om te blijven innoveren binnen ieders bereik. De digitalisering heeft tot uitstekende hulpmiddelen geleid bij het proces van ontwerp en uitvoering en binnen de bouwwereld liggen er nog grote kansen. Bij Astena hebben ze als geen ander begrepen dat de toekomst vandaag reeds begint. De expert in software voor bouwbedrijven specialiseert zich sinds 2006 in digitale oplossingen voor bouw- en installatiebedrijven.

astena

“Met behulp van de ERP-software worden alle bedrijfsprocessen zo met elkaar verbonden, dat alle vergaarde informatie door het hele bedrijf, van kantoor tot op de werf, door iedereen, bruikbaar is.”

 

“Alles draait om data en informatie. Vaak wordt net die informatie-uitwisseling bemoeilijkt door een uiterst gefragmenteerd proces met tijdverlies en faalkosten tot gevolg. Astena kan met het ERP-systeem (Enterprise resource planning) van Microsoft Dynamics NAV de link vormen tussen de verschillende functies en partners. Calculator, planner, magazijnmedewerker, technieker, projectleider en boekhouder: iedereen werkt op deze manier efficiënt samen. Maar je moet ook denken aan onderaannemers, de opdrachtgever, leveranciers, architecten en overheden. Zo verlopen de bouwprojecten vlotter en stijgen de marges.” Aldus John Van de Velde, Marketingmanager bij Astena.

Digitalisering en flexibilisering

Digitalisering gaat over veel meer dan technologie alleen. Het vormt de link tussen elke schakel in de waardeketen. Digitalisering doordringt elk bedrijfssegment. Met de huidige boom aan bouw apps is het zelfs voor de jongste bedrijven vaak niet meer mogelijk om door het bos de bomen te zien. Ze zoeken een houvast. Daarom onderscheidt Astena zich als trusted advisor. Het belangrijkst blijft het zoeken naar de meest efficiënte oplossingen.

astena

De juist tools voor digitaal werken. Dankzij de digitale technologieën liggen de mogelijkheden om te blijven innoveren binnen ieders bereik.

 

Wim Vandesompele, Managing Director Sales & Marketing bij Astena licht toe: “Gebruik de standaardoplossingen die vandaag reeds bestaan. Bij Astena zijn we steeds op zoek naar de beste oplossingen – ERP of andere applicaties in de bouwwereld – om de verschillende pijnpunten op te lossen. We wensen die aan te bieden en te integreren, als een all-in programma, als een toolbox. Met behulp van de ERP-software worden alle bedrijfsprocessen zo met elkaar verbonden, dat alle vergaarde informatie door het hele bedrijf, van kantoor tot op de werf door iedereen, bruikbaar is. Verder staan we vandaag ook aan de vooravond van een nieuw soort ERP-pakket met zelflerende systemen, met AI (artificiële intelligentie). Dit zal uiteindelijk leiden tot meer efficiëntie en een verbeterde veiligheid.”

Inspiratiesessies

Elke maand organiseert Astena webinars of inspiratiesessies waarbij bouwbedrijven net dat extra duwtje in de rug kunnen krijgen. John Van de Velde: “Samen met enkele partners stellen we tijdens deze evenementen een aantal oplossingen voor aan de bouw- en installatiewereld. Van ERP tot documentmanagementsystemen, werfapps en grafische plannings- systemen. Sinds enige tijd merken we bovendien dat vakverenigingen mede katalysator geworden zijn in de eerste stappen naar digitalisering. Een goede zaak voor de sector die op die manier opnieuw aantrekkelijker wordt voor jonge medewerkers”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.