Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Digital signage geeft  luchtmetingssysteem nieuwe dimensie
Meeting room Airthings.

Digital signage geeft luchtmetingssysteem nieuwe dimensie

In editie 2-2021 van Installatie & Bouw werd het veelzijdige luchtmetingssyteem Airthings for Business in samenwerking met Kannegieter uitgebreid gepresenteerd. De recent gestarte samenwerking van Kannegieter met narrow casting specialist ZetaDisplay voegt een nieuwe dimensie toe aan de door het systeem verzamelde meetgegevens.

Airthings for Business is dé oplossing voor het betrouwbaar meten van de luchtkwaliteit in gebouwen. “Via de Wave Plus, een draadloze en op batterijen werkende sensor, kan het systeem verschillende meetwaardes genereren”, zegt commercieel directeur Michaël van Boheemen namens Kannegieter. “Realtime, elke 5 minuten en 24/7.” Zo meet het in verschillende uitvoeringen verkrijgbare systeem (waaronder het topmodel Airthings View Plus) onder andere de hoeveelheid CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. Mooie meerwaarden, zeker nu, in coronatijd.

Nieuwe dimensie

Nadat de meetwaardes zijn verzameld, kunnen ze met behulp van een hub en een online dashboard vanuit de cloud via pc, mobiele telefoon of een speciale app worden bekeken. Op elk gewenst moment. Superhandig voor de facilitair medewerker, gebouwbeheerder en schoolconciërge. Maar daar blijft het niet bij. “Met onze samenwerking krijgt de inzetbaarheid van het Airthings-systeem een nieuwe dimensie”, meent Sanne Hoppenbrouwers namens ZetaDisplay, full-service leverancier van digital signage. “De gegenereerde informatie over de luchtkwaliteit kan via onze schermen namelijk ook worden getoond aan bezoekers van kantooromgevingen en publieke ruimtes, zoals bioscopen en medische wachtruimtes. Een functie die prima past binnen het nieuwe werken en tegelijk aansluit bij een efficiënt en duurzaam gebruik van een gebouw. Want ook dááraan leveren onze oplossingen een bijdrage.” 

Monitor Airthings.

Combinatie

Namens Kannegieter ziet ook Van Boheemen de kansen en voordelen die uit het een-tweetje voortvloeien. “Met Airthings bieden we een solide platform waarmee je snel en gemakkelijk de gewenste info over de inpandige luchtkwaliteit kunt verzamelen en ophalen. Maar we zijn geen specialist in het over de bühne brengen van de informatie richting de eindgebruiker. Dat is ZetaDisplay wél. Door de expertise uit twee werelden te combineren, zijn we samen tot een prachtig interactief platform gekomen. Het platform informeert de gebruikers en bezoekers over het klimaat en de faciliteiten binnen een gebouw, maar tegelijkertijd zijn hier ook gebouwinstallaties en reserveringssystemen aan gekoppeld. Het samenbrengen van de techniek met een krachtig communicatiemedium en visueel aantrekkelijke content maakt dat wij een nieuwe informatiedimensie toe kunnen gaan voegen aan slimme gebouwen. Daardoor kunnen onze klanten veiliger, slimmer en efficiënter gebruik maken van hun gebouwen en faciliteiten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.