Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Dick Dibbits aan het woord…

Dick Dibbits aan het woord…

“Mensen zeggen vaak dat ze een ‘klik’ voelen als het eerste contact meteen vertrouwd aanvoelt. Dat ervaarde ik zelf ook toen ik in januari van dit jaar startte bij Systemair. Niet in de laatste plaats dankzij onze klanten en relaties die mij hartelijk hebben verwelkomd.” Aan het woord is Dick Dibbits, managing director van Systemair Nederland.

Dibbits heeft een bijzondere introductieperiode achter de rug. Naast de coronacrisis, die hem zowel bedrijfsmatig als op het gebied van ventilatie voor hele nieuwe uitdagingen stelde, is hij ook verantwoordelijk voor de introductie van Geniox in Nederland. “COVID-19 leert ons het belang van gezonde ventilatie. Ventilatie stelt ons in staat schone lucht in te ademen. Het verwijdert vervuilde lucht (bijvoorbeeld besmettelijke aerosolen) uit onze omgeving en zorgt voor lucht van goede kwaliteit.”

Waarom is ventilatie zo belangrijk?

“Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnenshuis door. Daarom is het essentieel dat een goede ventilatie wordt geoptimaliseerd. Vele onderzoeken hebben bewezen dat een gezond binnenklimaat ons welzijn verbetert, het ziekteverzuim verlaagt en onze prestaties verbetert, zowel op het werk als op school en in onze vrije tijd. We zien een bewustwording onder de eindgebruiker. De behoefte aan verbeterde hoge ventilatieniveaus neemt toe zodat een gezond binnenklimaat gegarandeerd is. In feite wordt er meer belang gehecht aan juiste ventilatie als ooit tevoren.”

Het ontwikkelen van producten die een gezond binnenklimaat creëren en tegelijkertijd energie besparen, zit in ons DNA. De nieuwste ontwikkeling betreft een compleet nieuwe generatie luchtbehandelingsunits, genaamd Geniox. Hoewel Dibbits niet vanaf het prille begin betrokken is geweest bij het Geniox-project, klinkt er een zekere trots door in zijn stem als hij verder vertelt: “Soms voel je direct een klik en dat is precies wat er gebeurde toen wij Geniox ontwikkelden. Dit is meer dan een luchtbehandelingsunit. Geniox vormt het groene hart van een complete luchtbehandelingsoplossing. De motivatie achter de nieuwe luchtbehandelingsunits is ambitieus maar eenvoudig. We willen zorgen voor de beste binnenluchtkwaliteit, de laagste impact op het milieu en de meest gunstige total cost of ownership.”

Geniox – de keus is eenvoudig

“Onze klanten weten alles van gebouwen, wij weten alles van luchtbehandeling. Techniek houden we graag zo eenvoudig mogelijk en tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat geavanceerde technologie beschikbaar hoort te zijn voor iedereen. Het is ons gelukt om deze twee uitgangspunten met elkaar te combineren. De Geniox luchtbehandelingsunit is eenvoudig te selecteren, installeren, bedienen en te onderhouden. Zo weten onze klanten zeker dat elke installatie is geoptimaliseerd naar de eisen van het desbetreffende gebouw.”

De Geniox luchtbehandelingsunits zijn gebaseerd op een modulair platform met gestandaardiseerde secties die naadloos in elkaar passen waardoor talloze configuraties mogelijk zijn. De Geniox luchtbehandelingsunits zijn eenvoudig zelf te ontwerpen met SystemairCAD. Dit programma berekent en genereert de benodigde documentatie en stelt de ontwerper op de hoogte van eventuele onregelmatigheden in het ontwerp. Uiteraard wordt iedere luchtbehandelingsunit nogmaals gecontroleerd door een van de ervaren medewerkers van Systemair voordat deze geproduceerd wordt.

CO2-reductie door innovaties

“Onze opdrachtgevers willen een comfortabel én duurzaam binnenklimaat. Dat vraa gt om samenwerking en kennisoverdracht. Geniox is gebaseerd op de meer dan 60 jaar kennis en ervaring die Systemair heeft met luchtbehandeling en ventilatietechnologie. Juist doordat wij veel innoveren kunnen we tegemoet komen aan veeleisende ambities en klantspecifieke wensen.”

Dankzij hogere energie-efficiëntie levert Systemair een belangrijke bijdrage aan de reductie van CO2. Niet voor niets heeft het bedrijf zich geconformeerd aan de 17 mondiale duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties en de Europese klimaatakkoorden (2030 minus 49%, 2050 minus 98% CO2 uitstoot). Met het toevoeren van voldoende verse en zuivere leeflucht levert Systemair een belangrijke bijdrage aan een betere binnenluchtkwa-liteit. Goed voor onze gezondheid en het comfort en bovendien economisch zeer aantrekkelijk.

Circulaire economie

Door te investeren in productietechnologie die verspilling tegengaat levert Systemair een belangrijke bijdrage aan circulariteit. In het kader van Europese afspraken dat er in 2050 geen nieuwe grondstoffen meer mogen worden toegevoegd aan de maak-economie, gaan we nu al bewust om met materialen en leveren we een bijdrage aan de reductie van grondstoffengebruik.

De missie van Systemair stelt productontwikkeling voorop. We willen hoogwaardige, betrouwbare ventilatieproducten ontwikkelen met een lange levensduur, die energiezuinig zijn en het binnenklimaat verbeteren. Onze producten moeten eenvoudig te selecteren, installeren en onderhouden zijn. Om deze missie te vervullen, heeft Systemair een efficiënt productontwikkelingsproces gecreëerd en een organisatie bestaande uit 230 ingenieurs en technici met geavanceerde expertise in een reeks technologieën. 23 technologieteams en 13 technologiecentra houden zich wereldwijd bezig met productontwikkeling, waaronder het R&Dcentrum in Waalwijk. Dibbits: “Onze toonaangevende expertise geeft Systemair de geloofwaardigheid om deel te nemen aan het ontwerp van nieuwe normen, om certificering te stimuleren en besluitvormers te beïnvloeden. Regelmatig ontvangen we verzoeken om deel te nemen aan het ontwerp van nieuwe energiezuinige gebouwen en staan we onze relaties terzijde met onze kennis en ervaring op het gebied van energiezuinige ventilatie.”

Meer weten over het onderwerp ventileren? Lees het complete kennisartikel over COVID-19 en ventileren op systemair.nl/support/good-to-know-kennisartikelen. Op onze nieuwspagina systemair.nl/nieuws leest u alles over onze campagne Let’s strengthen the V waarmee we het belang van een gezond binnenklimaat onder de aandacht willen brengen bij een breed publiek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.