Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
OverigProducten

Designwarmte. De voorloper op het gebied van radiatoren

MED_8567-bewerkt
In de nieuwe showroom van Instamat in Vaassen kunnen detaillisten, installateurs en (interieur)architecten precies zien wat er allemaal mogelijk is.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Instamat

22 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In juni werd daarom een nieuwe showroom geopend, waar precies te zien is welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Zoek je een designradiator, dan vind je bij Instamat altijd wel een model naar wens. Er is dan ook erg veel mogelijk op het gebied van ontwerp, vertelt commercieel directeur Rolf Brand. “We werken het meest met staal en aluminium en hebben 300 kleuren standaard in ons assortiment. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om kleuren te mengen.”

Instamat levert radiatoren voor met name particuliere woningen. Een ander deel van het bedrijf is Prenger Warmtetechniek in Vaassen. Prenger richt zich voornamelijk op de projectenmarkt in Nederland en België. Het gaat dan zowel om utiliteits- als woningbouw en om nieuwbouw- en renovatieprojecten. Met name de project- en designradiatoren kunnen grotendeels op maat gemaakt worden. Afmetingen, vermogen, kleur, ophanging: u vraagt, Instamat draait. Ook in iedere stijl is er wel een mogelijkheid, van klassiek tot modern. Er is altijd wel een product dat past in het betreffende interieur.

Elektrische radiatoren

Dat Instamat met zijn tijd meegaat, blijkt onder meer uit de elektrische radiatoren die in het assortiment te vinden zijn. Steeds meer woningen maken immers gebruik van vloerverwarming. Dit betekent dat hier minder vraag is naar radiatoren. En toch missen veel mensen een fijne warmtebron in de keuken of badkamer, waar ze bijvoorbeeld een handdoek aan kunnen verwarmen. Om in die behoefte te voorzien, heeft Instamat elektrische radiatoren. Een mooi alternatief als er geen cv-ketel is, en die ook nog eens zeer eenvoudig op te hangen is. Een elektrische radiator kan als hoofd- of bijverwarming dienen, omdat hij een aangename, gelijkmatige stralingswarmte afgeeft.

Voor iedere stijl en ieder interieur heeft Instamat passende radiatoren.

Nieuwe showroom

Na een verbouwing die een jaar lang duurde, opende Instamat in juni zijn nieuwe showroom. Detaillisten, installateurs en (interieur)architecten kunnen hier komen kijken naar het grote aanbod en de vele mogelijkheden. Het bedrijf is er bijzonder trots op, vertelt Brand. “Onze radiatoren zijn verkrijgbaar via 800 dealers verdeeld door heel Nederland, maar installateurs kunnen nu ook in de showroom komen kijken samen met hun klant. Normaal gesproken gaat één van onze vertegenwoordigers naar de installateur om te bespreken hoe er het beste samengewerkt kan worden. Nu kunnen mensen hier meer dan 45 verschillende modellen zien die op een mooie manier worden gepresenteerd.”

De showroom van 170 m2 is iedere werkdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Maak van tevoren wel even een afspraak, zodat de medewerkers ruim de tijd kunnen nemen voor het geven van advies en het beantwoorden van vragen.

Aansluitend op de nieuwe showroom, komt Instamat ook met een nieuw prijzenboek waarin het gehele assortiment te zien is, inclusief technische mogelijkheden en prijzen. Brand: “Deze presenteren we 1 juli en op onze website zal hij ook digitaal in te zien zijn.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%