Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
<strong>De zonne-energiemarkt bruist, vakbeurs InterSolution breidt uit</strong>

De zonne-energiemarkt bruist, vakbeurs InterSolution breidt uit

Twee dagen netwerken en innovaties ontdekken op 11e editie internationale solarvakbeurs

Op 25 en 26 januari is het voor de koplopers in de internationale solarindustrie verzamelen geblazen in Flanders Expo in Gent (België). Dan vindt de 11e editie plaats van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie van de Benelux. De nieuwste innovaties en trends binnen de solarmarkt zullen er worden onthuld, op het vlak van zonnepanelen, zonnecellen, batterijen en gerelateerde producten. Omwille van de grote belangstelling van exposanten én de talrijke nieuwigheden die dit jaar gedemonstreerd zullen worden, wordt de beursvloer met 40% uitgebreid! Toegang is exclusief voor vakbezoekers en gratis mits online voorregistratie. Tijdens de nocturne op woensdag 25 september is de beurs tot 20 uur te bezoeken.

Intussen al voor de 11e keer zullen vooraanstaande marktspelers uit Europa gedurende twee dagen hun laatste nieuwigheden in Gent etaleren. “De solarbusiness bruist en steeds meer mensen geven aan iets voor het klimaat te willen doen. Bovendien behoort zonne-energie tot de goedkoopste vormen van energie. Met de beurs, die dit jaar bijna de helft groter zal zijn dan vorige keer, willen wij een steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de markt”, aldus Delphine Martens.

Energieke beurs

Er zijn weer meer dan voldoende redenen om InterSolution te bezoeken. Zo is er een belangrijke rol voor de solarindustrie weggelegd bij de energietransitie. Er zitten dan ook heel wat vernieuwingen aan te komen, die op de vakbeurs aangekondigd zullen worden of die voor het eerst te zien zullen zijn.

Met het stijgen van de gas- en elektriciteitsprijzen, gaan consumenten onverminderd door met de aankoop van zonnepanelen. De wereldwijde vraag blijft groeien. Indak zonne-energiesystemen zijn steeds meer in trek. Op InterSolution maakt u kennis met de zonnepanelen van de toekomst. Ook de belangstelling voor zonnecollectoren groeit. Zonnewarmte zal van grote betekenis zijn voor de energieswitch. Energieopslag is niet meer weg te denken uit de zonne-energiemarkt, en dus ook niet uit het beursaanbod. In Vlaanderen is de thuisbatterij definitief doorgebroken.


Omvormerleveranciers blijven investeren in nieuwe producten. Het elektriciteitsnet vereist alsmaar meer intelligente omvormers. Voor de residiëntiele markt bieden leveranciers steeds vaker hybride omvormeroplossingen aan, die componenten van een PV-omvormer en batterijomvormer combineren. Op het gebied van montage hebben systeemfabrikanten bij hun productinnovaties in toenemende mate aandacht voor circulariteit en het beperken van grondstoffen. En voor de installateur is software onmisbaar geworden. Met de nieuwste lay-out- en calculatietools die op InterSolution gepresenteerd worden, kunnen projecten razendsnel berekend worden, inclusief materiaallijst, ballastplan en duidelijke tekeningen voor op het dak.

Tot slot kunnen bezoekers van InterSolution opnieuw gratis masterclasses van verschillende exposanten bijwonen, gespreid over beide beursdagen en over uiteenlopende onderwerpen. Bezoekers hebben er de kans om vragen te stellen en zijn zo weer helemaal mee met de laatste nieuwe ontwikkelingen.

InterSolution in het kort

InterSolution is een ‘solarbrede’ beurs en biedt een 360°-overzicht van solargerelateerde toepassingen: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen, …

Naast heel wat trouwe exposanten, zullen ook enkele nieuwkomers zich aan de markt presenteren. Tal van vooraanstaande spelers hebben hun aanwezigheid inmiddels bevestigd: Qcells, SMA Benelux, Esdec, Schäfer + Peters, Schletter, SoldarEdge, SAJ, Kostal, Niko, Growatt, Tesvolt, GoodWe, Mounting Systems, Solax Power, Rexel, Cebeo, Carbomat, Baywa r.e., Ecostal, Sadef, … De volledige exposantenlijst is te vinden op www.intersolution.be.

Dat maakt van InterSolution de niet te missen afspraak voor elke professional die in contact komt met de solarbranche in België én Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.