Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘De woning als meest gezonde plek op aarde’

‘De woning als meest gezonde plek op aarde’

“We eten, slapen en werken. En wanneer we dat doen, halen we adem. Meer dan 25.000 keer per dag. Lucht is daarmee essentieel voor ons dagelijkse leven. Het verbetert onze gezondheid, verhoogt ons welzijn, geeft ons energie en verlengt onze levensverwachting.” Aan het woord is Adriaan Cramer, Director Creativity & Product Management bij Brink Climate Systems.

“De lucht die we dagelijks inademen, is niet automatisch de lucht die we nodig hebben. In onze buitenlucht bevinden zich namelijk hoge concentraties stikstofdioxide en fijnstof. En ook in de lucht in huis bevinden zich allerlei ongezonde stoffen. Denk bijvoorbeeld aan vocht, kooklucht en radon, die zich bij onvoldoende ventilatie kunnen ophopen. Het is onze ambitie om hier verandering in te brengen. Voor Brink zijn de 25.000 ademhalingen per dag dan ook 25.000 kansen om het verschil te maken.”

Tijdens de ISH in Frankfurt lanceerde Brink vol trots haar nieuwe brand movie: Breathe Excellence. Deze brand movie is onderdeel van Brink’s nieuwe brand story, die focust op de meest aangename, schone en gezonde lucht in de ruimtes waar we wonen, werken en slapen. “Als marktleider in gebalanceerde ventilatietechnieken met WTW hebben wij een duidelijke visie waar excellente lucht aan moet voldoen, iedere dag en in ieder seizoen”, aldus Cramer. “We geloven dat de lucht die we dagelijks inademen, continu moet worden verbeterd én moet worden aangepast aan wat we nodig hebben en prettig vinden. Met Breathe Excellence zetten we hier vol op in.”

Op weg naar een optimale luchtkwaliteit start Brink in het verblijf waar de meeste mensen het liefst verblijven: thuis. “Onze ambitie is om van de woning van onze klanten de meest gezonde plek op aarde te maken, met aangename, schone en gezonde lucht. Onze systemen maken dit mogelijk. Dag in, dag uit. In alle woonomgevingen en in alle seizoenen.” Als voorbeeld noemt Cramer de nieuwe Flair 300 en Flair 400 ventilatie-units, die iedere woonruimte vraaggestuurd van de juiste hoeveelheid verse lucht voorzien. Hierbij wordt actief warmte teruggewonnen, waarmee tevens een hoog comfort wordt bereikt, tegen een minimaal energieverbruik.

Om een optimale luchtzuiverheid te borgen, worden in de ventilatiesystemen standaardfilters gemonteerd. “Voor woningen langs snelwegen leveren wij fijnstoffilters, die fijnstof en roetdeeltjes uit de buitenlucht elimineren”, vertelt Cramer. “Voor sterk vervuilde omgevingen adviseren we onze Pure induct, die ook (ultra)fijnstoffen, virussen, bacteriën, pollen en schimmels afvangt.” Naar wens kan aan de ventilatie-units een Evap luchtbevochtiger worden gekoppeld die – met name in de wintermaanden – droge lucht in de woning elimineert. “Zodat niet alleen het comfort in de woning nog verder wordt verhoogd, maar ook klachten zoals een droge keel, droge lippen, droge ogen en jeukende huid worden voorkomen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.