Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De waterkwaliteit gegarandeerd op orde

De waterkwaliteit gegarandeerd op orde

Centrale verwarmingsinstallaties zijn complexe systemen, met veel componenten en verschillende materialen, zoals staal, koper, messing, aluminium, RVS en diverse kunststoffen en rubbers. De beheersing van de waterkwaliteit in de cv-installatie is cruciaal om corrosie van deze componenten en materialen te voorkomen. Goed en ultra-puur installatiewater zorgt bovendien voor een optimale warmteoverdracht en draagt bij aan een hoog rendement, een reductie van het energieverbruik en een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de installatie(componenten).

Voldoet het systeemwater in de cv-ketel niet aan de nieuwe VDI2035-richtlijnen? Dan vervalt bij diverse fabrikanten de garantie. En daar zit je als installateur – maar ook als eindklant – natuurlijk niet op te wachten. Wat je wél wilt, is zo snel en eenvoudig mogelijk komen met een oplossing, zodat het water behandeld kan worden volgens de VDI2035-richtlijn en jij je niet hoeft te verdiepen in complexe materie. En belangrijker nog: dat jij het verschil kunt maken als installateur! Met SpiroPure heb je de oplossing in handen en weet je zeker dat je ultra-puur systeemwater in huis haalt.

Binnen de productgroep SpiroPure biedt Spirotech diverse vul- en reinigingssystemen aan die het (bij)vulwater voor de centrale verwarmingsinstallatie demineraliseren.

Gebruiksvriendelijke en snelle demineralisatie

De SpiroPure producten van Spirotech zorgen ervoor dat het systeemwater gebruiksvriendelijk en snel wordt gedemineraliseerd. Demineralisatie van verwarmingswater voorkomt niet alleen verhardende afzettingen in de installatie, maar heeft ook een positief effect op het corrosiegedrag. “In de markt wordt nog te vaak onderschat dat ongunstige pH-veranderingen kunnen optreden na ingebruikname van een installatie”, vertelt Bas Stalpers, Area Sales Manager Utiliteit en Industrie bij Spirotech. “Vooral als de pH binnen een nauw bereik ligt, zoals bij aluminiummaterialen (8,2 – 8,5). Binnen de productgroep SpiroPure biedt Spirotech diverse vul- en reinigingssystemen aan die het (bij)vulwater voor de centrale verwarmingsinstallatie demineraliseren. Een speciale mengbedhars elimineert niet alleen de resterende hardheid en opgeloste zouten (ionen) uit het verwarmingswater, maar stabiliseert ook de pH-waarde. Hierdoor voldoet het systeemwater aan alle richtlijnen van de VDI, ISSO en WTCB én aan de eisen van ketelfabrikanten.”

Met SpiroPure weet je zeker dat je ultra-puur systeemwater in huis haalt.

Aanvulsystemen voor huishoudelijke installaties

Het SpiroPure HomeFill-assortiment bestaat uit drie aanvulsystemen voor kleine, middelgrote en grote huishoudelijke installaties. Na installatie zorgt het systeem voor een constante toevoer van suppletiewater en een consistente waterkwaliteit binnen het verwarmingssysteem. De geïntegreerde harscartridge bevat niet alleen een demineralisatiehars, maar ook een indicator die aangeeft wanneer de cartridge moet worden vervangen.

Professionele mobiele vulsystemen

Het SpiroPure ProFill-assortiment omvat drie professionele mobiele vulsystemen, waarmee je systemen van iedere omvang kunt vullen met geconditioneerd, ontzilt water in een bypass-opstelling. De ProFill producten zijn gemonteerd op een robuuste en gemakkelijk te verplaatsen trolley en beschikken over een ingebouwde magnetische vuilafscheider, een zeeffilter en een pomp. De ProFill pH Control ontziltingshars betreft een speciale hars die het systeemwater ontzilt tot waarden onder de 100 μS/cm en de pH-waarden aanpast naar het gewenste niveau.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.