Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De warmtepompboiler: De meest eenvoudige  stap naar verduurzaming
Populair zijn de warmtepompboilers uit de Nuos Plus serie, die naar wens zijn uit te breiden met zonthermische energie.

De warmtepompboiler: De meest eenvoudige stap naar verduurzaming

Als gevolg van de stijgende energielasten gaan veel Nederlanders zuiniger om met gas, water en licht. Ook voelt circa 80% van de huizenbezitters zich genoodzaakt om duurzame maatregelen te nemen. “De aanschaf van een warmtepompboiler is voor hen een mooie eerste stap”, vindt Roy Janssen, Productmanager Warmtepompen bij ATAG Verwarming Nederland. “Omdat de warmtepompboiler gebruik maakt van de aanwezige omgevingswarmte, zijn energiebesparingen tot 65% voor warmtapwaterbereiding mogelijk. Bovendien komt de warmtepompboiler in aanmerking voor ISDE-subsidie.”

In de Lydos Hybrid warmtepompboiler worden elektriciteit en duurzame energie slim gecombineerd.

“Een warmtepompboiler voorziet in een energetische warmtapwaterbereiding”, benadrukt Jan Henk van der Wijk, Marketing en Communicatie Manager bij ATAG Verwarming Nederland. “Immers haalt deze boiler zijn warmte uit de buiten- of binnenlucht. Een investering in een warmtepompboiler is dus een investering in duurzaamheid! Het elektriciteitsverbruik van een warmtepompboiler is circa drie keer lager dan van een klassieke elektrische boiler. Dat doucht of wast toch een stuk lekkerder (af)!”

Flinke labelstap

“De meeste warmtepompboilers worden aangeschaft als vervanging van de traditionele geisers en boilers op aardgas of elektriciteit, die je nog in veel corporatiewoningen ziet”, aldus Van der Wijk. “Niet verwonderlijk, want dankzij de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden kan tegen relatief lage kosten een flinke labelstap worden gemaakt. Ook zien we steeds meer warmtepompboilers als aanvulling op de warmtepomp.” Janssen: “Bewoners die overstappen op een hybride cv-installatie brengen hun gasverbruik flink omlaag. Voegen zij hier een warmtepompboiler aan toe, dan kunnen zij zelfs bijna van het aardgas los. Dit past heel mooi in de energietransitie.” Waarom dan niet 100% gasloos? “De laatste stap naar all-electric is vaak een dure stap. Ook vinden veel bewoners het prettig om over een ‘reservebron’ te beschikken. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. Daarnaast zorgt de combinatie van een hybride warmtepomp en warmtepompboiler voor nog meer comfort.”

(Hybride) warmtepompboilers

Voor wie zijn warmtapwaterbereiding wil verduurzamen, biedt ATAG verschillende oplossingen. Populair zijn de warmtepompboilers uit de Nuos Plus serie, die naar wens zijn uit te breiden met zon-thermische energie. “Ook bieden wij een hybride uitvoering, de Lydos Hybrid, waarin elektriciteit en duurzame energie slim gecombineerd worden”, aldus Janssen. “Waar de hybride warmtepompboiler een volume heeft van 100 liter, hebben de overige boilers een capaciteit van 200 of 250 liter. Alle warmtepompboilers hebben een hoge COP en snelle opwarmtijd. Bovendien beschikken zij over een ‘Silent’ functie en 5 gebruiksprogramma’s. Een luchtafvoer aan de bovenzijde maakt ook inpassing in kleinere ruimtes mogelijk.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.