Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De voordelen van zacht water
De waterontharders van Talent by Delta zijn zo compact dat ze in de meterkast passen.

De voordelen van zacht water

Kiwa-gekeurde waterontharders: ze bestaan!

In vrijwel al ons water zit kalk: het water dat je gebruikt om te koken en drinken, voor de wasmachine, de badkamer, het toilet, de warmtepomp en de cv-ketel. Voor onze gezondheid is dit niet schadelijk, maar wel voor de gezondheid van onze apparatuur. Het zorgt voor kalkaanslag, wat niet alleen lelijk is, maar ook schade veroorzaakt. Een waterontharder helpt veel ellende voorkomen.

Kalkaanslag ziet er niet mooi uit en is moeilijk weg te krijgen. Het zet zich af op tegels, maar ook in waterleidingen en verwarmingselementen, met alle gevolgen van dien. Vernauwingen van de leidingen, energieverlies en kapotte apparaten zijn het gevolg. Voorkomen is dus beter dan genezen. De waterontharders van Talent by Delta zorgen voor zacht water, waardoor apparaten langer meegaan, je energie bespaart en je minder hoeft te poetsen. 

De Delta Talent waterontharder met apart zoutreservoir.

Kiwa-gecertificeerd

De waterontharders van Talent by Delta zijn de enige Kiwa-gecertificeerde waterontharders op de Nederlandse markt. Hiermee zijn de installateur en consument er zeker van dat de apparaten voldoen aan de wet- en regelgevingen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, controle en duurzaamheid. De grondstoffen zijn traceerbaar en goedgekeurd voor toepassing bij drinkwater. Jonas Hoebeke, marketing manager bij Delta: “Een waterontharder moet Kiwa-gekeurd zijn om in een Nederlandse woning geplaatst te mogen worden, en toch worden er allerhande ontharders uit de hele wereld geplaatst die niet gekeurd zijn. Ze mogen wel verkocht worden, maar volgens de Nederlandse wet mogen ze niet geplaatst worden. Dit onderscheidt de Talent waterontharders van andere producten op de markt.”

Gepatenteerde techniek

Natuurlijk is dat niet het enige onderscheid. De waterontharders van Talent maken gebruik van een gepatenteerde techniek met fijne harskorrels. Deze halen de kalk uit het water totdat de capaciteit van de ontharder bereikt is. Dan spoelt het systeem de kalk naar het riool door middel van pekelwater. Het grootste voordeel van dit systeem is dat er geen elektriciteit voor nodig is, omdat het systeem hydraulisch werkt via de waterdruk. Hoebeke: “Er hoeft geen stopcontact geïnstalleerd te worden en de installateur hoeft niets van elektriciteit af te weten. Het is een veilige en eenvoudige oplossing.”

De aparte behuizing voor de waterontharder zorgt ervoor dat hij naast of boven het zoutreservoir geplaatst kan worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Dankzij de gepatenteerde technologie zijn de waterontharders uiterst compact. De kleinere modellen passen gemakkelijk in de meterkast, waar de watermeter meestal ook in de buurt zit. Het enige wat er nodig is, is een afvoer voor het spoelwater. De ontharders voor huishoudelijke toepassing vallen onder de naam Talent by Delta. Voor utiliteitsgebouwen zijn er ook grotere waterontharders verkrijgbaar, onder de naam Delta Ontario. Deze hebben een grotere capaciteit, maar dezelfde werking. 

Waterkwaliteit in de toekomst

De producten worden geproduceerd in Mortsel, vlakbij Antwerpen. Door de producten voor de wereldwijde markt te ontwikkelen, kan Delta de kwaliteit en duurzaamheid garanderen. Ook weet het bedrijf de laatste technieken en regelgevingen toe te passen. Zeker met een blik op de toekomst is dit een uitkomst, weet Hoebeke. “Waterkwaliteit garanderen wordt in de toekomst steeds moeilijker, doordat water steeds schaarser wordt. De eisen van de keurmerken zullen steeds strenger worden. Wij zitten hier bovenop en zorgen ervoor dat wij aan alle eisen voldoen, zowel binnen Nederland en België als de rest van Europa.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.