Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De voordelen van een golfplaten dak

De voordelen van een golfplaten dak

Golfplaten daken zijn nog geen verleden tijd in Nederland, vooral op schuren of dakkapellen zie je nog vaak golfplaten. Dat is niet heel gek, want golfplaten hebben heel wat voordelen wat ze geschikt maakt als dakbedekking. Wat die voordelen precies zijn? Dat lees je hier.

Golfplaten zijn voordelig

Als je golfplaten vergelijkt met andere soorten dakbedekking, dan zijn golfplaten toch wel een van de meest voordelige keuzes. Dat terwijl een dakbedekking van golfplaat helemaal niet onderdoet voor de duurdere materialen. Door de lagere kosten maken bedrijven in de landbouwsector graag gebruik van golfplaten, maar ook in andere sectoren zijn golfplaten om deze reden populair.

Golfplaten zijn duurzaam

Golfplaten zijn duurzaam, doordat ze vaak heel erg lang meegaan. Reken voor een golfplaat van kwaliteit op een levensduur van minstens 50 jaar. Golfplaten zijn dus een goede keuze voor op de lange termijn en daardoor ook nog eens beter voor het milieu.

Golfplaten zijn vochtregulerend

Een dakbedekking van golfplaten is erg weerbestendig. Door hun vochtregulerende werking beschermen ze goed tegen hevige regenval, maar ook tegen extreme temperaturen.

Golfplaten zijn geschikt voor kleine afdakjes

Golfplaten worden veel gebruikt voor kleine afdakjes. Dat komt onder andere doordat een golfplaat eenvoudig en snel op maat te maken is en ze in allerlei vormen kunnen worden gesneden. Dat maakt het dan ook ideaal materiaal om een klein of zelfs wat groter afdakje mee te maken!

Golfplaten staan altijd goed

Het maakt niet uit wat voor soort woning je hebt, met golfplaten zit je nooit verkeerd. Je kunt golfplaten namelijk voor elk soort woning gebruiken, en ze staan altijd goed!

Golfplaten zijn brandvertragend

De nieuwere golfplaten hebben een brandvertragende werking. Dat zorgt ervoor dat golfplaten, naast alle bovengenoemde voordelen, ook nog eens ontzettend veilig zijn.

Het aanbod aan golfplaten is groot

Tot slot heb je een ruime keuze aan verschillende soorten golfplaten. Zo heb je verschillende diktes, maar ook de lichtdoorlatendheid kan verschillen. Bekijk alle mogelijkheden goed, zodat je de voor jou beste keuze kunt maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.