Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

De uitdagingen van industriële koeling overwinnen

rme-106-some_world-refrigeration-day_rev2-copy2-kopieren

28 juni 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Hoe innovatieve technologieën de tekortkomingen van conventionele luchtverdelingsoplossingen in industriële koeltoepassingen kunnen overwinnen door corrosievrije, gelijkmatige luchtverdeling en een zeer lage temperatuurgradiënt

Woensdag was de eerste World Refrigeration Day ooit. Onze luchtverdeel-expert, Michael G. Mortensen, van het bedrijf dat de textiele luchtverdelingstechnologie heeft uitgevonden, legt in een interview uit hoe deze innovatieve oplossing die problemen kan aanpakken die conventionele oplossingen zoals metalen kanalen niet aanpakken.

Industriële koeling is het proces waarbij lucht wordt gebruikt om de fysiologische structuur van producten onder bepaalde temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden te behouden. Veel belangrijke bedrijfssectoren zijn afhankelijk van koeling en / of diepvriezen; daarom is het belang van een correcte luchtverdeling in toepassingen zoals voedselverwerking en voedselopslag, evenals medische productie en opslag niet te onderschatten. Als koeling en / of diepvriezen niet correct wordt uitgevoerd, kan het hele productieproces of de batch in gevaar komen.

Problemen zijn onder meer microbiële groei, die nauw verbonden is met de vorming van condensatie en de wasbaarheid van het luchtverdeelsysteem. Temperatuurschommelingen en muffe luchtzones is een ander groot probleem. Net als de efficiëntie van het koelproces zelf. Al deze problemen komen aan bod in het artikel.

U kunt het volledige interview met FabricAir Engineering Manager Michael G. Mortensen lezen op onze website: https://nl.fabricair.com/nl/nieuws/inzichten-over-industriele-koeling

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht