Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Dé standaard voor installateur en consument: Composiet verdelers hebben de toekomst 

Dé standaard voor installateur en consument: Composiet verdelers hebben de toekomst 

We zetten koers naar het onder Eindhoven gelegen Bladel, de plaats waar de hightech fabriek van Therminon is gevestigd. Dennis Dirks (31) is directeur van het bedrijf, dat in de jaren ’80 werd opgericht en zich vanaf de start concentreerde op het ontwerpen, produceren en leveren van verdelers en vloerverwarmingssystemen; van isolatiemateriaal en staalmatten tot en met thermostaten en regelaars. Zelf trad Dirks in 2011 toe tot de Therminon-familie, aanvankelijk als medewerker binnendienst. In de loop der jaren groeide hij door tot de rechterhand van de toenmalige eigenaar, die de onderneming in 1999 had overgenomen. Nadat het bedrijf vorig jaar in andere (Nederlandse) handen overging, werd Dirks benoemd tot directeur.

De hightech fabriek van Therminon is gevestigd in Bladel, net onder Eindhoven.

‘Dat kunnen wij beter’

“De voorbije tien, elf jaar heeft Therminon een gestage ontwikkeling doorgemaakt”, vertelt Dirks. “De eerste stap in die richting zetten we vanaf het moment waarop de eerste kunststof vloerverwarmingsverdelers op de markt kwamen.” ‘Dat kunnen wij beter’, vonden ze in Bladel. De daad werd bij het woord gevoegd en Therminon startte met de ontwikkeling, productie en volledig gerobotiseerde assemblage van kunststof verdelers. Het doel: de allerhoogste kwaliteit waarborgen. We mogen vaststellen dat dat gelukt is. “Inmiddels is composiet de norm geworden, bij uitstek voor duurzame, lage temperatuur systemen. Steeds meer installateurs kiezen voor composiet in plaats van staal. Ze hebben de vele voordelen van de toepassing van composiet verdelers ontdekt. Een stalen verdeler is technisch gezien alleen geschikt voor verwarmen. Als je hem ook wilt laten koelen, dan is er een groot risico op condens en uiteindelijk roest. Bij een composiet verdeler heb je dat probleem niet omwille van de luchtkamers rondom de waterzijdige doorlaat. Bijkomend voordeel van een composiet verdeler is ook dat deze een hoge isolatiegraad bezit waardoor nauwelijks warmteverlies optreedt.”

Maatoplossing voor elke situatie Onderscheidend is bovendien dat je een 

Therminon composiet verdeler zélf kunt samenstellen met de juiste modulaire componenten, die naadloos op elkaar aansluiten. Zo heb je altijd een maatoplossing voor elke situatie. Een extra groep naar boven? Geen probleem! “Bij een stalen verdeler heb je die flexibiliteit niet.” Verder is de pomploze composiet verdeler van Therminon uitermate geschikt voor aansluiting op een warmtepomp. “De kunststof verdeler mét pomp heeft als extra mooie eigenschap dat deze superslim is en in combinatie met een cv-ketel in zowel een hoge als lage temperatuur kan worden ingezet. Het is zeker ook bij de toepassing van warmtepompsystemen, waarbij de watertemperaturen steeds verder dalen, van cruciaal belang om die juiste componenten te combineren. Het is dan waardevol om één partij te hebben die het complete systeem kan aanbieden, kwaliteit garandeert en snel vanuit eigen voorraad levert: Therminon.”

Therminon is haar 15.000 m² grote bedrijfspand aan het uitbreiden met een 10.000 m² omvattende nieuwbouw. Hiermee zal de hightech onderneming haar status als ‘producerend zenuwcentrum’ van kunststof vloerverwarmingsverdelers verder verstevigen.

Mooie voorsprong

De kunststof vloerverwarmingsverdelers van Therminon zijn toonaangevend en worden volledig gerobotiseerd in eigen fabriek geproduceerd en geassembleerd, met zeer geavanceerde controlesystemen zoals slimme camera’s en sensoren. “We hebben een mooie voorsprong in de markt, maar dat betekent niet dat we ons de tijd gunnen om achterover te leunen”, aldus Dirks. “We kijken voortdurend waar het nóg beter kan. De kennis en kunde die we hebben opgedaan, zie je terug in onze modulaire producten. Zo hebben we nu zelfs een kunststof push-fit systeem ontwikkeld, waarmee we de toepassing van het    

systeem in de praktijk van de installateur nog een stukje gemakkelijker maken. Hetzelfde geldt voor de prefab-projecten die we met onze vakkundige specialisten tot complete plug & play-oplossingen assembleren. Daarmee verlagen we de montagetijd en complexiteit op de bouw enorm. Bovendien kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen.”

‘Producerend zenuwcentrum’

Dirks is overtuigd dat de transitie van stalen naar composiet vloerverwarmingsverdelers niet meer te stuiten is. Therminon is, om die toekomst vorm te geven, haar 15.000 m² grote bedrijfspand aan het uitbreiden met een 10.000 m² omvattende nieuwbouw. Hiermee zal de hightech onderneming haar status als ‘producerend zenuwcentrum’ van kunststof vloerverwarmingsverdelers verder verstevigen. Dit najaar heeft men een derde generatie zelf ontwikkelde productie- en assemblagerobots in gebruik genomen. Deze verzamelen volledig automatisch in carrouselvorm alle benodigde componenten uit de Therminon spuitgietmachines en assembleren deze tot complete verdelers. “Onze innovatieve producten zijn via de groothandel te bestellen en te leveren. Speciaal voor installateurs en hun teams organiseren we trainingen in ons eigen bedrijfspand, waar we een riante instructiezaal tot onze beschikking hebben. Gelet op corona hopen we deze meetings komend voorjaar weer te kunnen opstarten.” De voorbije jaren trad Therminon in de publiciteit slechts mondjesmaat naar buiten met haar producten. Men vond uit, produceerde en beleverde in betrekkelijke anonimiteit de groothandel, waarna de producten daar door installateurs werden aangeschaft. Aan die relatieve radiostilte is nu een einde gekomen. “We willen graag iedereen vertellen over het belang van het toepassen van de juiste componenten in één systeem én de meerwaarde van composiet verdelers. Dat doen we met veel enthousiasme, omdat we geloven in onze innovatieve producten en de installatiebranche graag willen ontzorgen met oer-Nederlandse topkwaliteit van het hoogste niveau. Zo werkt Therminon!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.