Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

De opkomst van hybride noodstroomoplossingen

cat-kopieren

16 augustus 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Juist bij energievoorziening is een betrouwbare bron erg belangrijk. Zeker nu het elektriciteitsnet instabieler wordt door het continue spel van vraag naar en aanbod van duurzame energie. Pon Power biedt noodoplossingen om bij uitval deze instabiliteit op te vangen. Daarnaast levert Pon Power hybride oplossingen met onder andere zonnepanelen om zo een kleinere ecologische voetafdruk te creëren.

Zodra de stroom uitvalt, begint het werk van een noodstroominstallatie. Met name waar de veiligheid, gezondheid en continuïteit in gevaar komen, speelt een noodstroominstallatie een belangrijke rol. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuizen en distributiecentra, maar ook voor datacentra. “Die laatstgenoemde markt vraagt steeds meer om noodstroominstallaties”, vertelt Arjen Hilbers, accountmanager Energy Solutions bij Pon Power. “De afgelopen paar jaar hebben we gemerkt dat de vraag naar noodstroomoplossingen in datacentra jaarlijks met 15 procent groeit.”

Noodstroom CAT

De Cat warmtekrachtkoppelingcentrale

 

Serviceverlening

Deze stijging heeft volgens hem onder meer te maken met de technische ondersteuning, waarvoor Pon Power dag en nacht zorgt. Daarnaast levert het bedrijf, als vertegenwoordiger van Cat generatoren, 98 procent van de benodigde Cat onderdelen binnen 24 uur. “Onze 24/7/365 serviceorganisatie zorgt ervoor dat de noodstroominstallatie beschikbaar is wanneer het erom spant. Hiervoor werken we met zogeheten installatieverantwoordelijken die ervoor zorgdragen dat uitsluitend gekwalificeerd personeel aan de noodstroominstallatie werkt. We besparen dan ook niet op onderhoud en werken uitsluitend met Cat producten. Pon Power vertegenwoordigt Caterpillar sinds 1926, dus we weten waar we mee bezig zijn”, geeft hij aan.

Noodstroom CAT

Arjen Hilbers, accountmanager Energy Solutions
bij Pon Power.

 

Fossiele brandstoffen reduceren

Daarnaast denkt Pon Power mee in de energietransitie. “We bieden sinds kort ook hybride noodstroomoplossingen aan. Die installaties beschikken over een gas- of dieselmotor, die ook op HVO – een tweede generatie biodiesel – kunnen draaien en hun energie kunnen krijgen van Cat zonnepanelen. Daarnaast zorgt een batterij ervoor dat de duurzaam opgewekte energie wordt opgeslagen. Dit alles draagt bij aan de CO2-reductie en is ook economisch gezien een interessante optie.” Hilbers verwacht dat steeds meer technologieën gecombineerd gaan worden om het verbruik van fossiele brandstoffen te reduceren. “Door middel van een slimme besturing wordt voortdurend de meest optimale energievorm gekozen om aan een klant te leveren.” Ook voorspelt hij dat de noodstroomoplossingen steeds vaker zullen worden ingezet bij een maximale elektriciteitsvraag. “We zien een enorme toename van duurzaam opgewekte stroom. Het nadeel hiervan is dat dit waarschijnlijk leidt tot meer instabiliteit van het elektriciteitsnet. Hiervoor werkt Pon Power aan oplossingen in combinatie met zonnepanelen en energieopslag”, aldus Hilbers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht